Ρεκόρ Για Το WhatsApp Με 27 Δις Μηνύματα Σε 24 Ώρες

logo-color-vertical

Tα cross platform applications, αποκτούν όλο και περισσότερους χρήστες, ιδίως όταν πρόκειται για δωρεάν messaging μέσω internet, όπως συμβαίνει και στο WhatsApp.

Το WhatsApp ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι μέσα σε ένα 24ωρο διακινήθηκαν 27 δις μηνύματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 18 δις μηνυμάτων που είχε συμβεί την τελευταία μέρα του Δεκεμβρίου του 2012. Από αυτά, τα 10 δις ήταν εξερχόμενα, ενώ 17 δις μηνύματα παραλήφθηκαν από τους χρήστες. Αυτό συνέβει γιατί μπορεί ένα εξερχόμενο μήνυμα να στάλθηκε σε ένα group που αποτελείται από 3, 5 ή ακόμα και δέκα άτομα, οπότε η αναλογία εισερχόμενα/εξερχόμενα είναι 1:10.

To WhatsApp είναι σήμερα η δημοφιλέστερη εφαρμογή που προσφέρει συγχρόνως τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων, multimedia αρχείων, αποστολή τοποθεσίας,  group messages, ενώ διατίθεται για όλες τις πλατφόρμες, όπως iOS, Android, Blackberry OS, Windows Phone, Nokia S40 και Nokia Symbian. Το WhatsApp έχει σήμερα 200 εκ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση (άγνωστο νούμερο οι συνολικά εγγεγραμμένοι χρήστες), κάτι που το κάνει πιο δημοφιλές από το Twitter, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Jan Koum.

Το WhatsApp και ο ανταγωνισμός

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το  BlackBery Messenger διαθέτει 60 εκ. χρήστες με 10 δις μηνύματα την ημέρα και εισέρχεται αυτό το καλοκαίρι σε iOS & Android με σκοπό να κερδίσει περισσότερους χρήστες. Το Viber έφθασε τους 200 εκ. χρήστες τον Μάιο, το οποίο βέβαια διαθέτει και δυνατότητα κλήσεων, ενώ το KakaoTalk διαθέτει 96 εκ. εγγεγραμμένους χρήστες με 5,2 δις μηνύματα την ημέρα. WeChat, Line, Τencent και Nimbuzz έχουν 300, 195, 150 και 50 εκ. χρήστες αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο κάποια από αυτά να διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το WhatsApp. Τέλος, τα Tango και Kik έχουν αντίστοιχα 120 και 50 εκ. χρήστες.

Το WhatsApp δεν έχει διαφημίσεις, δε διαθέτει desktop εφαρμογή, κοστίζει $0,99 τον χρόνο και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

[ via ]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Ρεκόρ Για Το WhatsApp Με 27 Δις Μηνύματα Σε 24 Ώρες”

  1. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Εξαιρετική εφαρμογή που, δυστυχώς, θα γίνει χρεωσιμη σε λίγο καιρό ..

    • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

      Kαι τώρα έχει χρέωση ( $0,99 τον χρόνο)

      • Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

        Και τωρα? Σε 3 μήνες από την εγκατάστασή της μου έγραψε έμενα

        • Ο/Η Chris Bochtis λέει:

          O πρώτος χρόνος είναι δωρεάν, μετά απαιτεί $0,99 τον χρόνο και ισχύει για όλες τις πλατφόρμες. Σε πολλούς χρήστες πάντως έχει ανανεωθεί δωρεάν κατά ένα "μαγικό" τρόπο.