Προβλέποντας Την Επιτυχία Μιας Ταινίας Με Τη Βοήθεια Του Google Search

movie-cinema-01

Το πρώτο πράγμα που πολλοί από εμάς κάνουν όταν θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για μια επερχόμενη ταινία, όπως να δουν το trailer ή το ποιοι ηθοποιοί παίζουν σε αυτή, είναι να πληκτρολογήσουν τα αντίστοιχα keywords στη μηχανή αναζήτησης της Google. Φαίνεται πως χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από τις αναζητήσεις αυτές, μπορούμε να προβλέψουμε πόσο μεγάλη ή μικρή επιτυχία θα έχει μια ταινία στο πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας της.

Η Google κάθισε και σύγκρινε τις πωλήσεις εισιτηρίων συγκεκριμένων ταινιών, όπως το The Avengers, το The Identity Thief και το The Dark Knight, με το αντίστοιχο πλήθος αναζητήσεων στο Google Search και στο YouTube. Παρατήρησε λοιπόν πως αυτά τα δύο σχετίζονται μεταξύ τους. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως αν για παράδειγμα δύο ταινίες ανοίγουν το ίδιο σαββατοκύριακο και για την Α γίνουν 250.000 περισσότερες αναζητήσεις συγκριτικά με την Β, τότε η Α θα κερδίσει περίπου $4,3 εκατομμύρια περισσότερα.

google-search-box-office-01

Με τόσες αναζητήσεις που γίνονται κάθε στιγμή στη μηχανή αναζήτησης της Google, δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μπορεί να προβλεφθεί σε ένα βαθμό η επιτυχία μιας ταινίας. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις το σχετικό PDF που δημοσίευσε η εταιρεία.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.