Πώς Ήταν Η Ζωή Μας Πριν Τα Smartphones

Mashable-Time-Before-Smartphones-2

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως ήταν η ζωή σου λίγα χρόνια πριν, τότε που δεν υπήρχαν τα smartphοnes και αν πάμε ακόμη πιο πίσω, τότε που δεν υπήρχαν ακόμη τα κινητά τηλέφωνα. Ας σταθούμε λίγο στα smartphones, καθώς πρόκειται για εκείνες τις συσκευές που πλέον δε μιλάς και στέλνεις γραπτά μηνύματα, αλλά κάνεις σχεδόν τα πάντα.

Το comic που ακολουθεί περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά την κατάσταση σήμερα, με την τελευταία απεικόνιση να δίνει την απάντηση στον τίτλο του άρθρου. Τα παιδιά ρωτούν τον παππού τους, πώς ήταν η ζωή πριν και αυτός τους αναφέρει πως τότε η ζωή ήταν πιο απλή. Ο κόσμος συνομιλούσε παντού, στη δουλειά, στο σπίτι, στα λεωφορεία, χτίζοντας φιλίες, διψούσε για γνώση, πολλές φορές χωρίς να ξέρει απευθείας την απάντηση σε κάποια θέματα, ωστόσο υπήρχε αξία στην προσπάθεια επίλυσής τους και γενικά οι άνθρωποι ζούσαν την κάθε στιγμή. Μέχρι να ολοκληρώσει τη φράση, τα παιδιά είχαν ήδη αρπάξει τα smartphones, αδιαφορώντας για τα λόγια του παππού.

Αλήθεια έτσι δεν ήταν; Όσοι προλάβαμε τουλάχιστον αυτή την εποχή, θυμόμαστε. Σήμερα, τα μάτια των περισσοτέρων (μεταξύ και εμού του ιδίου), είναι καρφωμένα πάνω στην μπάρα των notifications, περιμένοντας άλλοτε με αγωνία και άλλοτε όχι να ανάψει το φωτάκι της ειδοποίησης. Κι όταν ανάψει, αφοσιωνόμαστε σε αυτό και γινόμαστε αγενείς στους γύρω μας, καταναλώνοντας αρκετό χρόνο. Γιατί; H επικοινωνία, συνομιλία, η συναναστροφή, είναι μπροστά μας και απέχει μόνο μερικά εκατοστά. Ας σταματήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας τόσο πολύπλοκη. Less is more...

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση

Mashable-Time-Before-Smartphones-2 (1)

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Πώς Ήταν Η Ζωή Μας Πριν Τα Smartphones”

  1. Ο/Η Noula Doulaki λέει:

    Περπατάνε και μιλάνε, άρα χρεώνονται και πληρώνουν.

    Πάνε ταξίδι και αντί να θαυμάζουν την διαδρομή παίζουν στο κινητο, άρα χρεώνονται και πληρώνουν.

    Κάθονται στην παραλία κι αντί να ησυχάσουν και να ηρεμήσουν ακόυνε μουσική από το κινητό, άρα χρεώνονται και πληρώνουν.

    Κάποτε όταν βλέπαμε κάποιον να περπατά παραμιλώντας ή του μιλάγαμε και δεν καταλάβαινε ή έστεκε αφηρημένος με το βλέμμα καρφωμένω πάντα στο ίδιο σημείο, λέγαμε "χαζός είναι", σήμερα τον αποδεχόμαστε, σχεδόν με θαυμασμό, γιατί λέμε ότι έχει smartphone.

    Με άλλα λόγια το "smatophone" ήρθε συμπλήρωσε και κουκούλωσε την χαζομάρα.