Η Google Παροτρύνει Τους iOS Developers Να Ανοίγουν Τα Links Στον Chrome

Αυτή τη βδομάδα η Google κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το Gmail, με την οποία πλέον τα links ανοίγουν απευθείας στον Chrome, το YouTube και το Google Maps, παρακάμπτοντας τις αντίστοιχες εφαρμογές της Apple και δημιουργώντας έτσι ένα δίχτυ μέσα στο ίδιο το iOS. Παράλληλα όμως, δείχνει στους developers πως μπορούν κι εκείνοι να κάνουν το ίδιο στις εφαρμογές τους και να χρησιμοποιούν τον Chrome.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, ο χρήστης έχει ανοίξει ένα link μέσα από το YouTube. Το παράθυρο που βλέπουμε είναι φυσικά ο Chrome και την ίδια στιγμή παρατηρούμε πως πατώντας το Back ο χρήστης θα επιστρέψει ξανά στην ίδια την εφαρμογή. Ένας developer μπορεί να το ενεργοποιήσει αυτό πολύ εύκολα, με τις οδηγίες να βρίσκονται στα Developer Docs.

integrate-chrome-with-ios-app-01

Παρόλο που η Apple δεν επιτρέπει να αλλάξουν οι default εφαρμογές στο iOS, κάτι για το οποίο έχει κατακριθεί αρκετά στο παρελθόν, η Google κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κάνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις δικές της περισσότερο. Οι τελευταίες κινήσεις με το Google Now και τα links από Gmail προς Chrome/YouTube/Google Maps δείχνουν αυτό ακριβώς το πράγμα.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Google Παροτρύνει Τους iOS Developers Να Ανοίγουν Τα Links Στον Chrome”