Το Facebook Ανανεώνει Το News Feed, Δίνοντας Έμφαση Στο Περιεχόμενο

Facebook News Feed

Σήμερα το 30% των posts που βλέπει ο καθένας μας καθημερινά στο Facebook είναι φωτογραφίες. Η μορφή του περιεχομένου που ανεβάζουμε εμείς και οι φίλοι μας έχει αλλάξει από ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια. Έτσι ήταν έντονη η ανάγκη να αλλάξει και ο τρόπος παρουσίασης τους.

Τελικά η ανανέωση αυτή ανακοινώθηκε πριν λίγο, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στα γραφεία της. Με τις αλλαγές που έρχονται δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις φωτογραφίες και στο περιεχόμενο, έτσι ώστε οι χρήστες να βλέπουν κάθε φορά αυτό ακριβώς που θέλουν. Επιπλέον, μετά το τελευταίο redesign το Facebook θα σου αφήνει την ίδια αίσθηση, είτε το χρησιμοποιείς από το web, είτε από το smartphone, είτε από το tablet.

Στα πλαίσια των αλλαγών, το News Feed μπορεί να εμφανιστεί με 4 διαφορετικούς τρόπους: All Friends, Photos, Music και Following. Ο πρώτος είναι μια ροή με όλα τα posts που κάνουν οι φίλοι σου. Ο δεύτερος περιλαμβάνει μόνο φωτογραφίες από τους φίλους και τις σελίδες που σου αρέσουν, ενώ ο τρίτος είναι μια ροή με posts σχετικά με τη μουσική που ακούς. Τέλος, το Following περιλαμβάνει posts από τις σελίδες που σου αρέσουν και από τους ανθρώπους που ακολουθείς.

Η εμφάνιση των ίδιων των posts αλλάζει επίσης. Οι φωτογραφίες, τα albums, τα videos και οι χάρτες θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στη σελίδα. Την ίδια στιγμή τα άρθρα που μοιράζεσαι θα εμφανίζονται με μεγαλύτερα thumbnails και μεγαλύτερες περιγραφές. Τέλος, από εδώ και πέρα είναι πιο ξεκάθαρο ποιοι από τους φίλους σου έχουν κάνει Share ένα post.

Το νέο News Feed θα γίνει διαθέσιμο μέσα από το web σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες βδομάδες. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις πιο σύντομα, μπορείς να ζητήσεις να μπεις στη λίστα αναμονής από το facebook.com/newsfeed. Σύντομα θα βγει ενημέρωση για το iOS, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί και αυτή για το Android.

Post

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.