Όλοι Οι Χρήστες Του Evernote Πρέπει Να Αλλάξουν Το Password Τους

Evernote

Η δημοφιλής υπηρεσία Evernote έκανε reset τους κωδικούς πρόσβασης από όλους τους χρήστες της. Ο λόγος είναι πως μετά από έλεγχο που έκανε διαπίστωσε πως κάποιοι απέκτησαν πρόσβαση σε usernames, e-mails και κρυπτογραφημένους κωδικούς. Σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών, το Evernote υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία πως οι επιτηθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά.

Οι κωδικοί που διέρρευσαν ήταν hashed και salted, κάτι που σημαίνει πως θα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να τους αποκρυπτογραφήσει. Επειδή όμως αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, ο κάθε χρήστης της υπηρεσίας θα κληθεί να δημιουργήσει νέο κωδικό μόλις κάνει login σε αυτήν. Το Evernote έχει ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις σε iOS και Android, οι οποίες βοηθούν τον χρήστη να κάνει την αλλαγή κωδικού πιο εύκολα.

Επειδή δεν είναι λίγοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλές, διαφορετικές υπηρεσίες (π.χ. e-mail, Facebook, Twitter), όσοι ανήκουν σε αυτήν την ομάδα, πρέπει να προχωρήσουν στην αλλαγή όλων των κωδικών. Φυσικά, αυτή η τακτική πρέπει να αποφεύγεται και καλό είναι πάντα να χρησιμοποιούμε διαφορετικό κωδικό για κάθε υπηρεσία.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.