Mind the Buzz, Ένα Ξεχωριστό Παιχνίδι Γνώσεων Για iOS

Mind The Buzz

Η συνταγή για να δημιουργήσεις ένα καλό παιχίδι γνώσεων είναι απλή: πολλές ερωτήσεις σε διάφορες κατηγορίες, διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και γραφικά που σου τραβούν το ενδιαφέρον. Το Mind the Buzz τα έχει όλα αυτά. Πρόκειται για ένα ελληνικό παιχνίδι γνώσεων που αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα του iOS και είναι διαθέσιμο για iPhone, iPod Touch και iPad.

Το Mind the Buzz περιλαμβάνει πάνω από 5.000 ερωτήσεις, οι οποίες απλώνονται σε 11 κατηγορίες. Επιστήμη, Κινηματογράφος, Γεωγραφία, Αθλητικά, Τεχνολογία, Ιστορία, Μουσική, Τέχνες, Ζώα & Φυτά, Lifestyle και Total Buzz, με την τελευταία να αποτελεί συνδυασμό όλων των προηγούμενων και φυσικά να είναι η αγαπημένη των περισσότερων.

Το UI είναι απλό, αλλά όμορφο. Αυτό που ψάχνεις άλλωστε από ένα παιχνίδι γνώσεων δεν είναι τα τρομερά animations και γραφικά.  Διαλέγεις την κατηγορία που σε ενδιαφέρει και αρχίζεις να απαντάς στις ερωτήσεις. Σε κάθε παιχνίδι έχεις 3 ζωές και αν τις κάψεις όλες πρέπει να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή.

Mind the Buzz

Οι πρώτες ερωτήσεις είναι απλές, μπορείς να τις πεις και εύκολες. Καθώς προχωράς όμως, το επίπεδο ανεβαίνει, και κάποιες σε ζορίζουν. Συνολικά υπάρχουν 3 επίπεδα δυσκολίας. Ανάλογα με αυτά τα επίπεδα και το χρόνο που σου απομένει σε κάθε ερώτηση, βγαίνουν και οι πόντοι που κερδίζεις. Όταν τελειώσει ένα παιχνίδι, μπορείς να δεις τα High Scores στην κατηγορία που διάλεξες και να συγκρίνεις τον εαυτό σου είτε με όλους οσους παίζουν το παιχνίδι, είτε με τους φίλους σου.

Ολοκληρώνοντας συγκεκριμένα challenges (π.χ. 5.000 πόντοι στην Επιστήμη), κερδίζεις τα αντίστοιχα παράσημα (π.χ. Τρελός Επιστήμονας), κάτι που σου δίνει ένα λόγο να προσπαθείς συνέχεια για καλύτερες βαθμολογίες, ακόμα κι αν δεν έχεις πολλούς φίλους στο παιχνίδι.

Mind The Buzz

Η ελληνική ομάδα που το αναπτύσσει ετοιμάζει κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες ενημερώσεις για τους επόμενους μήνες. Η πρώτη έχει να κάνει με το ίδιο το gameplay. Για κάθε ερώτηση θα μπορείς να επισκέπτεσαι το αντίστοιχο λήμμα στη Wikipedia, έτσι ώστε να μάθεις περισσότερα για κάτι που σου έκανε ίσως εντύπωση. Η δεύτερη προσθήκη είναι και αυτή που περιμένω και πιο πολύ. Multiplayer mode, για να παίζεις με πολλούς παίχτες ή ομάδες σε κάθε συσκευή. Θα κάνει σίγουρα αυτές τις διαδρομές στα ΜΜΜ πιο υποφερτές. Τέλος, όσοι έχουν φτάσει σε σημείο να ξέρουν απ' έξω κι ανακατωτά και τις 5.000 ερωτήσεις, θα μπορούν να αποκτήσουν κι άλλες μέσω in-app purchase.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, η αποδοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Πριν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας είχε ήδη κερδίσει 10.000 fans και σήμερα η ομάδα πίσω από αυτό μπορεί να περηφανεύεται πως όλοι όσοι το έχουν κατεβάσει έχουν παίξει πάνω από 500.000 παρτίδες.

Το Mind the Buzz κυκλοφορεί στο App Store σε δύο εκδόσεις, τη Lite που είναι δωρεάν και την κανονική που κοστίζει 1,79€. Αν σου αρέσουν κι εσένα τα παιχνίδια γνώσεων, σου προτείνω να παραλείψεις τελείως τη Lite και να διαλέξεις αμέσως τη δεύτερη. Δε θα χάσεις. Σύντομα θα βγει και στο Google Play, οπότε οι fans του Android θα πρέπει να κάνετε ακόμα λίγη υπομονή.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.