Βάση Στη Σελήνη Φτιαγμένη Από 3D Εκτυπωτή; Γιατί Όχι;

Για να χτίσουμε μια διαστημική βάση στο έδαφος της Σελήνης, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα. Να βρούμε ένα τρόπο για να μεταφέρουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε για μια απόσταση 350-400 χιλιάδων χιλιομέτρων (η απόσταση αυτή μεταβάλλεται σύμφωνα με το χρόνο).

Η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σκέφτηκε λίγο διαφορετικά. Γιατί να μεταφέρουμε αυτά τα υλικά από τη Γη στη Σελήνη ενώ μπορούμε να τα βρούμε εκεί; Εδώ ακριβώς έρχεται η εφαρμογή του 3D printing.

Συμβουλεύτηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster and Partners, για το πως μπορεί να υλοποιηθεί ένα τέτοιο project. Η ιδέα λέει πως συνδυάζοντας υλικά που βρίσκονται στη Σελήνη μαζί με οξείδιο του μαγνησίου θα μπορέσουν να συνθέσουν τη βασική ουσία που θα χρησιμοποιήσει ο 3D εκτυπωτής για να δημιουργήσει ένα τέτοιο κτήριο. Ο ειδικός εκτυπωτής που χρησιμοποιούν αυτήν την περίοδο για δοκιμές χτίζει 2 μέτρα ανά ώρα, ενώ τα επόμενα μοντέλα θα αυξήσουν το ρυθμό τους σε 3,5 μέτρα ανά ώρα.

3D Printed Lunar Base

Έτσι στη θεωρία τουλάχιστον υπολογίζουν πως θα χρειαστούν περίπου 1 βδομάδα για να χτίσουν ένα κτήριο σαν κι αυτό που βλέπεις στην εικόνα. Φαίνεται πως δεν αργεί τόσο η στιγμή που θα παραγγέλνεις ένα σπίτι και αυτό θα δημιουργείται από έναν εκτυπωτή.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.