Δες Πώς Tα Καταφέρνουν Oι Χρήστες iOS & Android Με Tο BlackBerry Z10

TheBlackBerryBunch

Το νέο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, το παρακολουθήσαμε αναλυτικά αναφέροντας όλες τις λειτουργίες και τα νέα χαρακτηριστικά που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ένα OS σήμερα. Πώς θα σας φαίνονταν να βλέπατε τις αντιδράσεις των χρηστών  iOS και Android να χρησιμοποιούν για πρώτη φορά το νέο λειτουργικό της BlackBerry;

To πείραμα

Ένα ενδιαφέρον πείραμα θα έλεγα έκανε η ιστοσελίδα Mashable, η οποία πήρε 5 ανθρώπους που χρησιμοποιούν iOS ή Android, τους έβαλε σε μια καρέκλα και τους ζήτησε να κάνουν μερικά πράγματα με το νέο BlackBerry Z10: α) να ξεκλειδώσουν την οθόνη, β) να βρουν τα email και γ) να επιστρέψουν πίσω στην κεντρική οθόνη, όλα αυτά χωρίς να τους έχει δοθεί απολύτως καμιά οδηγία. Τα αποτελέσματα όπως θα δείτε στο βίντεο είναι μάλλον εντυπωσιακά: το Ζ10, δεν έχει κουμπιά (ούτε καν home button), με αποτέλεσμα κάποιοι δυσκολεύτηκαν ακόμα και να ξεκλειδώσουν την οθόνη. Οι περισσότεροι κατάφεραν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να εκπληρώσουν και τις τρεις "αποστολές". Το συμπέρασμα του Mashable είναι ότι το νέο BB 10 OS είναι "confusing" για τους χρήστες iOS και Android.

BlackBerry 10 OS: κάν το αλλιώς!

Θα έλεγα πως προφανώς και οι 5 χρήστες iOS και Android δυσκολεύτηκαν να κάνουν απλά πράγματα με το BlackBerry Z10 χωρίς καμιά οδηγία, καθώς: α) είναι εξοικειωμένοι σε μια άλλη πλατφόρμα και β) iOS και Android μοιάζουν κατά πολύ ως προς τη φιλοσοφία. Επιλέγεις μια εφαρμογή, πατάς το home button, επιλέγεις μια άλλη εφαρμογή κ.ο.κ. Αν το BlackBerry 10 ΟS ήταν ένα ακόμα λειτουργικό σύστημα ομοειδές με τα iOS και Android, τότε θα είχε λόγο ύπαρξης; Η BlackBerry προτίμησε όχι μόνο να μην υιοθετήσει στις συσκευές της το Android, αλλά έγραψε σε λευκό χαρτί ένα νέο OS το οποίο για να είναι "innovate" θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαφέρει. Και η διαφορετικότητα, απαιτεί μερικά λεπτά του χρόνου εξοικείωση. Με λίγα λόγια, το συμπέρασμά μου από το παραπάνω βίντεο δεν είναι ότι το BB 10 OS είναι "confusing", αλλά ότι είναι ιδιαίτερο, διαφορετικό και απλά το κάνει.... αλλιώς!

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Δες Πώς Tα Καταφέρνουν Oι Χρήστες iOS & Android Με Tο BlackBerry Z10”

  1. […] Δες Eπίσης: Πώς τα καταφέρνουν οι χρήστες iOS και Android όταν πήραν στα… […]