BlackBerry 10: 15.000 apps σε 36 ώρες

BlackBerry 10 apps

Η RIM έχει μπει στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του BlackBerry 10, του νέου λειτουργικού συστήματος με το οποίο στοχεύει να κατακτήσει την τρίτη θέση στην παγκόσμια αγορά, πίσω από το iOS και το Android. Όλο αυτό το διάστημα, κυκλοφόρησαν αρκετά leaks για την πρώτη full touch BlackBerry 10 συσκευή και τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα έρθει.

Στις 30 Ιανουαρίου, περίπου σε δύο βδομάδες από σήμερα, η RIM θα παρουσιάσει τη νέα πλατφόρμα και δυο νέες συσκευές, μια full touch και μια με συνδυασμό οθόνης αφής και φυσικού πληκτρολογίου qwerty. Ωστόσο, τα βασικά ερωτήματα αυτούς τους μήνες είναι τι υποστήριξη θα έχει τελικά η RIM από τους developers, αν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με ένα νέο OS, πόσες εφαρμογές θα έχει το νέο App World, πόσες από αυτές θα είναι native και ποιες θα είναι προεγκατεστημένες στις νέες συσκευές. Αυτές τις ημέρες, ο developer της RIM, Dave Balmer ανακοίνωσε από το Twitter ότι μέσα σε 36 μόλις ώρες υποβλήθηκαν 15.000 εφαρμογές από τους προγραμματιστές, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό αριθμό μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

https://twitter.com/balmer/status/290306334501523456

Η RIM, όπως γνωρίζουμε δίνει $100 για κάθε εφαρμογή που υποβάλλεται και εγκρίνεται στο νέο App World. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον $1,5 εκ στους developers. Η προσοχή που δίνει όλο αυτό το διάστημα η Καναδική εταιρεία, φαίνεται από το γεγονός ότι όποιος προγραμματιστής είχε υποβάλλει από 2 έως 5 εφαρμογές πήρε δώρο ένα Playbook, ενώ όσοι είχαν πάνω από 5 εφαρμογές πήραν μια συσκευή BlackBerry 10 Dev Alpha. Αν μάλιστα κάποιος developer έχει υποβάλλει εφαρμογή που θα έχει εγκριθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου επιστρέφοντας τη συσκευή BlackBerry 10 Dev Alpha, τότε θα λάβει δώρο τη συσκευή BlackBerry 10 που θα παρουσιαστεί σε...  limited edition.

BlackBerry 10 limited edition

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.