Apple: Ο Eddy Cue απολύει τον manager των Maps

Με την κυκλοφορία του iOS 6 η Apple εγκαινίασε τη δική της υπηρεσία χαρτών, βάζοντας ένα τέλος στη συμφωνία που είχε με τα Google Maps και η οποία κρατούσε από το πρώτο iPhone. Δυστυχώς όμως για την ίδια, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες ήταν πολλά (ιδιαίτερα στις οδηγίες πλοήγησης), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ολόκληρα Tumblrs αφιερωμένα στα "fails" των χαρτών. Άλλοι πάλι, θέλοντας να κρατήσουν τα Google Maps, δεν έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση του iOS 6.

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει την κατάσταση, μετά την επίσημη απολογία από τον Tim Cook, στα τέλη του Σεπτέμβρη, τώρα ο Eddy Cue προχώρησε στην απόλυση του Richard Williamson, ο οποίος ήταν ο manager που επέβλεπε την ομάδα των Apple Maps. Ο Richard Williamson είναι το δεύτερο στέλεχος της Apple το οποίο χάνει τη δουλειά του εξ αιτίας των Apple Maps. Ο Scott Forstall ήταν ο πρώτος, ο οποίος έφυγε εν μέρη επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την απολογία που είδαμε εκ μέρους της Apple.

Πριν λίγο καιρό ακούγαμε πως η Apple συζητάει με πρώην υπαλλήλους της ομάδας των Google Maps με σκοπό να τους προσλάβει. Αυτή τη φορά ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Adam Satariano, υποστηρίζει πως ο Eddy Cue ψάχνει λύσεις για τα Apple Maps στη γνωστή υπηρεσία TomTom, για να κάνει διορθώσεις στα landmarks και στις οδηγίες πλοήγησης των χαρτών.

Σίγουρα, γίνονται προσπάθειες για να διορθωθεί η κατάσταση με τους χάρτες, όμως η Apple πρέπει να βιαστεί. Σε λίγο καιρό στο App Store θα υπάρχει η επίσημη εφαρμογή των Google Maps και δε νομίζω να χωράει αμφιβολία στο ποια υπηρεσία θα επιλέξει κάποιος.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.