Το Pinnatta παίρνει χρηματοδότηση $100.000 από παλιούς και νέους επενδυτές

Ευχάριστα νέα μας φέρνει το Pinnatta, η εφαρμογή ανταλλαγής διαδραστικών μηνυμάτων, το οποίο πριν από μερικές μέρες εξασφάλισε νέο ενδιάμεσο γύρο χρηματοδότησης της τάξης των $100.000 από angel investors. Οι επενδυτές που συμμετείχαν σε αυτόν το γύρο ήταν οι Andrew Wright, Στάμος Βενιός και Τάσος Αργυρός.

Ο πρώτος είναι ιδρυτής και CEO της Smilebox, η οποία εξαγοράστηκε το 2011 έναντι $40 εκατ. από την Perion Networks, ενώ εργάστηκε στην RealNetworks, όπου δημιούργησε και διηύθυνε το RealArcade Games, και είχε ένα πέρασμα από τη Microsoft. Ο δεύτερος είναι επιχειρηματίας και επενδυτής με έδρα το San Fransisco που δραστηριοποιείται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και έχει επενδύσει σε αρκετές εταιρείες που θα μπορούσαν να συνεργαστούν με το Pinnatta. Ο τρίτος, ο οποίος είναι ήδη μέλος στο Advisory Board του Pinnatta, επιστρέφει μετά τη συμμετοχή του και στον αρχικό γύρο χρηματοδότησης. Στο παρελθόν ίδρυσε την Aster Data, για την οποία εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις από κορυφαίους επενδυτές και VCs που ξεπέρασαν τα $50 εκατ. και η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την TeraData έναντι $300 εκατ.. Το 2009, το Bloomberg Business Week τον αναγνώρισε ως έναν από τους καλύτερους ανερχόμενους επιχειρηματίες στον χώρο της τεχνολογίας.

Όπως καταλαβαίνουμε, πέρα από τη χρηματική βοήθεια που προσφέρουν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούν παράλληλα να βοηθήσουν το Pinnatta τόσο με την εμπειρία, όσο και με τις διασυνδέσεις τους. Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην εξέλιξη της εφαρμογής, ενώ παράλληλα προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο στην ομάδα του Pinnatta για να διαπραγματευτεί ένα ακόμα μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης.

Για το σύντομο μέλλον, το Pinnatta μας ετοιμάζει νέα features που έχουν ως στόχο να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Όταν για παράδειγμα κάποιος φίλος έχει γενέθλια ή πλησιάζει κάποια ιδιαίτερη ημερομηνία, όπως είναι τα Χριστούγεννα ή Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, η εφαρμογή θα μας ενημερώνει, προτείνοντας παράλληλα και το κατάλληλο μήνυμα για αποστολή.

Επιπλέον, το Pinnatta θα προσαρμόζεται περισσότερο στις ανάγκες και στις συνήθειες του κάθε χρήστη, αφού, μελετώντας τη συμπεριφορά του στο παρελθόν καθώς και λαμβάνοντας υπόψιν του για παράδειγμα το πότε έκανε login στην εφαρμογή ή το τι καιρό έχει εκεί που βρίσκεται, θα μπορεί να προτείνει στον καθένα διαφορετικές κάρτες. Έτσι, οι χρήστες θα λαμβάνουν προτάσεις για τα μηνύματα που είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν. Τέλος το Public Pinnatta Message θα επιτρέπει σε κάποιον να στείλει μήνυμα όχι μόνο σε 1 άτομο, αλλά σε μια ομάδα ατόμων. Θα μπορεί δηλαδή, να το δημοσιεύει ως ένα status στο timeline του Facebook ή ως ένα tweet προς όλους τους followers του.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Pinnatta παίρνει χρηματοδότηση $100.000 από παλιούς και νέους επενδυτές”

  1. Ο/Η jsclavos λέει:

    Αύριο Τρίτη 16/10/2012 και στο event "Pinnatta Open Brainstorm session @ 123P"
    http://www.facebook.com/events/473489692682120/
     
    Θα μας τα πούνε όλα!