Away Challenge #4 – Day #5: Ξέχνα τα προβλήματα σου

Shoes off - it's summer

Πότε θα πας διακοπές; Πού θα πας διακοπές; Με ποιον θα πας διακοπές; Τον τελευταίο καιρό, ακούω συνέχεια αυτές τις ερωτήσεις από φίλους, γνωστούς και συναδέλφους. Απαντώ ότι δεν έχω κανονίσει διακοπές ακόμα και ότι δεν ξέρω αν θα πάω κάπου το καλοκαίρι γιατί -μεταξύ άλλων- δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους φίλους μου και να οργανωθούμε.

Η αμέσως επόμενη ερώτηση που μου κάνουν είναι "γιατί δεν παίρνεις άδεια, να κάτσεις σπίτι σου να ξεκουραστείς;". Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν έχω πάρει άδεια χωρίς να φύγω από την Αθήνα. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τις ώρες που καθόμουν στο σπίτι, σκεφτόμουν την δουλειά και τα διάφορα πράγματα που έχω να κάνω γυρνώντας στο γραφείο. Πολλές φορές, δούλευα κιόλας, παρά το γεγονός ότι είχα άδεια.

Ακόμα, μένοντας στην Αθήνα και κινούμενος στα μέρη που περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου, πρόσεξα ότι σπαταλούσα τον επιπλέον διαθέσιμο χρόνο για να σκεφτώ πώς (και αν μπορώ) να λύσω τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ρουτίνας μου. Έτσι, την ημέρα που γυρνούσα στο γραφείο δεν αισθανόμουν ανανεωμένος αφού δεν είχε αλλάξει τίποτα στον τρόπο σκέψης μου και στον τρόπο ζωής μου εκτός από τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο που είχα.

Φεύγοντας από την Αθήνα -ή όπου αλλού μένεις- και πηγαίνοντας σε ένα άλλο μέρος, οφείλει να αλλάζει και ο τρόπος σκέψης σου γι αυτές τις λίγες μέρες. Οι διακοπές αποτελούν μία εκπληκτική ευκαιρία να σταματήσεις να σκέφτεσαι οτιδήποτε σε απασχολεί, είτε είναι προσωπικό, είτε επαγγελματικό, είτε ερωτικό. Γυρνώντας πίσω, έχεις την δυνατότητα να δεις την μεγάλη εικόνα και να το αντιμετωπίσεις πιο ψύχραιμα αφού έχεις απομακρυνθεί από το πρόβλημα.

Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι βρίσκεσαι μακριά από την σιγουριά που σου παρέχει η πόλη σου. Εξερεύνησε ό,τι υπάρχει εκεί γύρω, από το πιο μικρό καφενείο μέχρι την πιο γνωστή παραλία της περιοχής. Γνώρισε νέο κόσμο και γνώρισε καλύτερα την παρέα με την οποία έχεις πάει διακοπές. Άφησε το αίσθημα της περιέργειας να δουλέψει στις διακοπές σου και έτσι θα μπορέσει το μυαλό σου να μείνει απασχολημένο με πράγματα διαφορετικά από την καθημερινότητα σου.

Γυρνώντας στην βάση σου, θα έχεις να διηγηθείς πολλές ιστορίες και ευτράπελα από τις διακοπές σου ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις εύκολα την λύση σε ό,τι σε απασχολούσε τον πρηγούμενο καιρό..

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.