Away Challenge #4 – Day #3: Απέφυγε τα ίδια λάθη

Όλοι αγαπάμε τις διακοπές. Όλοι θα θέλαμε μόλις επιστρέψουμε από το νησί το καλοκαίρι να φύγουμε αμέσως για άλλο ένα νησί, συνεχίζοντας έτσι τις διακοπές. Κάποιες φορές όμως, τυχαίνει να θέλουμε μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές να πάμε ξανά διακοπές, όχι γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να περνάμε καλά, αλλά γιατί δεν περάσαμε αρκετά καλά στις προηγούμενες. Πως θα γίνει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη;

Η αρχή πρέπει να γίνει από την προετοιμασία πριν ξεκινήσουμε για τις διακοπές μας. Συχνά δεν υπολογίζουμε σωστά τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας. Έτσι άλλες φορές φτάνουμε σε σημείο να μην αρκούν αυτά που έχουμε βάλει στη βαλίτσα και άλλες φτάνουμε να πληρώνουμε κάτι παραπάνω στο γυρισμό επειδή αυτά που αγοράσαμε στις διακοπές για εμάς ή για τους φίλους και συγγενείς δεν χωρούσαν στην -ήδη γεμάτη μέχρι πάνω- βαλίτσα. Το επόμενο συχνό σφάλμα έχει να κάνει με την ελλειπή έρευνα για το μέρος που θα επισκεφτούμε, για το οποίο μιλήσαμε την προηγούμενη φορά.

Στις διακοπές άλλος θέλει να διασκεδάσει μέχρι το πρωί, άλλος να επισκεφτεί κάθε είδους μουσείο και αρχαιολογικό χώρο που θα βρει, άλλος να περάσει όλη του τη μέρα στην παραλία πίνοντας καφέ, κάνοντας βουτιές και παίζοντας ρακέτες. Αν την προηγούμενη φορά που ακολουθήσαμε το ίδιο πρόγραμμα, καταλήξαμε όταν επιστρέψαμε να νιώθουμε πιο κουρασμένοι από όσο ήμασταν πριν φύγουμε, καλό είναι τώρα να βρούμε λίγο χρόνο κάθε μέρα, πέρα από τον βραδινό (ή και πρωινό για την πρώτη κατηγορία) ύπνο, για να ξεκουραζόμαστε, είτε απολαμβάνοντας κάποιο βιβλίο, είτε βλέποντας λίγη τηλεόραση, είτε ακόμα και παίρνοντας ένα γρήγορο υπνάκο.

Η αλήθεια είναι όμως ότι κανένας οδηγός δεν μπορεί να μας δώσει τις απαντήσεις για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη, κι αυτό γιατί κανείς πέρα από εμάς τους ίδιους δεν γνωρίζει τι μας ενόχλησε στις προηγούμενες διακοπές, τι μας έκανε να αισθανθούμε άβολα και να μην απολαύσουμε στο 100% εκείνες τις λίγες ημέρες του χρόνου που θα φύγουμε μακριά από τη δουλειά, το πανεπιστήμιο, τα παιδιά και ό,τι άλλο έχει ο καθένας. Σκεφτείτε μόνοι σας τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε τις προηγούμενες φορές, τα λάθη που κάνατε και προσπαθήστε να τα αποφύγετε. Καταφέρνοντας κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο πως την επόμενη φορά οι διακοπές θα είναι πολύ πιο ευχάριστες.

[image] [image] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.