Away Challenge #4 – Day #2: Κάνε έρευνα για το μέρος που θα επισκεφτείς

Καθώς ετοιμαζόμαστε για τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές, όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βήματα για να περάσουμε μια αξέχαστη εμπειρία, και αξέχαστη όχι με την κακή την έννοια. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αφήνουμε τις διακοπές τελείως στην τύχη, να κάνουμε ό,τι προκύψει εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν σου έχουν τύχει καταστάσεις που αναρωτήθηκες “γιατί να μην είχα σχεδιάσει καλύτερα τις διακοπές μου” ή “γιατί δεν προετοιμάστηκα καλύτερα”;

Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον γνωστό που μένει μόνιμα σε εκείνο το μέρος. Θα γνωρίζει όλα τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς, θα γνωρίζει που έχει καλό φαγητό και μπορεί να σου δώσει tips για οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πάντα κάποιο γνωστό σε κάθε περιοχή. Τότε θα απευθυνθούμε στον καλύτερο μας φίλο για τέτοιες περιπτώσεις, το Internet.

Είναι απίστευτο το τι πληροφορίες μπορεί να βρεις κανείς στο Internet για ένα μέρος. Ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα το Tripadvisor, περιλαμβάνουν κριτικές απλών ανθρώπων για ξενοδοχεία και εστιατόρια σε κάθε πόλη. Έτσι θα γνωρίζεις από την αρχή πως εκείνο το πιάτο με τη γεμιστή ντομάτα πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε και πως καλό είναι να αποφύγεις τα ραβιόλια με γέμιση κοτόπουλου. Αντίστοιχη βοήθεια θα σου προσφέρει για την επιλογή του ξενοδοχείου, αφού πολλές φορές οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο κάθε website δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μπορεί να εκπλαγείς διαβάζοντας τα σχόλια ανθρώπων που το έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να συμβουλευτείς το Twitter. Είτε μέσω της αναζήτησης, είτε ρωτώντας τους followers που μένουν στο μέρος που θα επισκεφτείς, μπορείς να μάθεις για κάποιο ενδιαφέρον φεστιβάλ που θα γίνεται εκείνες τις μέρες και για το οποίο δεν γνωρίζεις.

Είναι καλό να μην κανονίζουμε τα πάντα στις διακοπές μας. Ούτε εγώ θέλω να έχω αυστηρό πρόγραμμα για το τι και πότε πρέπει να επισκεφτώ. Κανείς δεν θέλει να αγχώνεται και για αυτά τα πράγματα. Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε από πριν κάποιες λεπτομέρειες, έτσι ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να μετανοιώνουμε για τις επιλογές μας. Για να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε δεν πάμε άλλωστε;

[image] [image] [image]

Σχολιάστε >
18 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.