Η Marissa Mayer, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Google, είναι η νέα CEO της Yahoo

Η Yahoo εξέπληξε χθες βράδυ τους πάντες, ανακοινώνοντας την πρόσληψη της Marissa Mayer ως CEO. Με αυτήν την κίνηση δείχνει πως δεν θα υποχωρήσει παραμένοντας απλά μια online media εταιρεία, αλλά στοχεύει στο να συνεχίσει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες κι έτσι να ανταγωνίζεται άμεσα τα “θηρία” του χώρου που βρίσκεται η Yahoo, όπως η Google και η Microsoft.

Η συγκεκριμένη θέση έμεινε κενή πριν από μερικές βδομάδες, όταν αποκαλύφθηκε πως ο τότε CEO της εταιρείας είχε προσθέσει ένα ανύπαρκτο πτυχίο πληροφορικής στο βιογραφικό που τον οδήγησε σε αυτή τη θέση. Η Marissa Mayer ήταν η 20η υπάλληλος και πρώτη γυναίκα-προγραμματιστής της Google και έχει συνδέσει το όνομα της με αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σήμερα. Ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και έχει B.Sc. και M.Sc. από το Stanford University, δύο πτυχία που στην περίπτωση της είναι αληθινά.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Marissa Mayer είναι πολλά, αφού εύκολα θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τη Yahoo με ένα πλοίο που βουλιάζει αργά. Τα έσοδα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια παραμένουν σταθερά ή μειώνονται, ενώ επιπλέον λόγω αυτών των προβλήμάτων έχει χάσει αρκετούς από τους ταλαντούχους υπαλλήλους που εργάζονταν σε αυτήν.

Ίσως το πιο σημαντικό εμπόδιο για τη νέα CEO της Yahoo είναι πως δεν έχει ξαναδιοικήσει κάποια εταιρεία και σίγουρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν μιλάμε για μία εταιρεία τέτοιας τάξης μεγέθους. Όταν μάλιστα καλείται να είναι αυτή που θα ανατρέψει την κατηφόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Yahoo, τότε καταλαβαίνουμε την ευθύνη που έχει πάρει. Κι αν τελικά τα καταφέρει, τότε το όνομα της θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των Steve Jobs και Louis Gestner, ίσως των πιο γνωστών CEOs που κατάφεραν να ανατρέψουν την πολύ άσχημη πορεία των εταιρειών όπου εργάζονταν, δηλαδή των Apple και IBM αντίστοιχα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.