Γιατί η Microsoft δημιούργησε το δικό της tablet;


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η Microsoft ήταν η κυρίαρχη εταιρεία στον κόσμο των PCs. Ακόμα και σήμερα κρατάει ένα ποσοστό της αγοράς που ξεπερνάει το 90%, κάτι που δείχνει την αποδοχή που έχει μέχρι σήμερα το λειτουργικό της σύστημα, από τους απλούς χρήστες (και όχι μόνο), έναντι των εναλλακτικών επιλογών.

Στον κόσμο των tablets όμως τα γεγονότα δε φανερώνουν την ίδια κατάσταση. Βλέπουμε πως η Apple είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού η σειρά των iPads έχει κερδίσει την πλειοψηφία των χρηστών. Από την άλλη η Google έχει μία -έστω μέτρια- παρουσία με το Android, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει σε αυτές τις δύο εταιρείες. Η Microsoft ήταν ανύπαρκτη στη συγκεκριμένη αγορά. Χθες όμως παρουσίασε το Surface.

Με τα Windows 8 να έρχονται σύντομα, η στιγμή που η Microsoft επέλεξε να δημιουργήσει το δικό της tablet δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσει αρκετό "buzz" γύρω από τις δυνατότητες των tablets που θα τρέχουν Windows 8 και παράλληλα να δοκιμάσει τις δυνατότητες της σε μια αγορά που η ίδια υστερεί. Γιατί να μην καταφέρει ό,τι κατάφερε με το Xbox, σε μια εποχή που δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε και μία τρίτη επιλογή, πέραν των Nintendo και Sony;

Θα πουν κάποιοι πως η Microsoft θα πρέπει να εξηγηθεί η ίδια απέναντι στους συνεργάτες της, όμως η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι ήδη αρκετά απασχολημένοι κατασκευάζοντας tablets για την πλατφόρμα του Android, ενώ αυτοί που απομένουν δεν έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα πως μπορούν να καταφέρουν κάτι αξιόλογο. Ίσως το Microsoft Surface να είναι αυτό που έψαχνε η εταιρεία για να βάλει τα Windows για τα καλά στην αγορά των tablets.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.