Away Challenge #3 – Day #8: Κάνε νέες γνωριμίες

Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και δεν μπορούν να αναλυθούν επιτυχώς, όσα χρόνια και αν αφιερώσουμε σε αυτό. Ωστόσο, κάποια βασικά στοιχεία μπορούν να απομονωθούν και να χρησιμοποιηθούν για να σας πείσουμε να βγείτε από το comfort zone σας, ακόμη μια φορά!

Μέχρι στιγμής σας έχουμε στείλει να γνωρίσετε την πόλη σας, να βρείτε νέες ενασχολήσεις, να γίνετε εθελοντές σε κοινωφελείς προσπάθειες, να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας, γενικά να βγείτε από τη «φούσκα» πού ονομάζουμε «comfort zone» και να κάνετε πράγματα πού υπό κανονικές συνθήκες δε θα κάνατε. Προς δικό σας όφελος φυσικά! Συχνά βολευόμαστε σε καταστάσεις πού διευκολύνουν τη ροή της ζωής μας και κρατάμε σε απόσταση το «ξένο», το μη οικείο πού μπορεί να διαταράξει αυτή τη ροή. Είναι στη φύση του ανθρώπου (όπως και όλων των ζώων) να επιθυμεί τον έλεγχο του περιβάλλοντός του και της ζωής του, να ξέρει τι να περιμένει από την κάθε στιγμή και να μην καλείται να αντιμετωπίσει «απρόβλεπτες» καταστάσεις.

Ωστόσο, όπως είπαμε και στο Day #4, με τον τρόπο αυτό η ανθρωπότητα ποτέ δε θα προόδευε. Μπαίνοντας σε άγνωστα, για σένα, νερά, είναι ο μόνος τρόπος να εξελίξεις τον εαυτό σου, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να ανοίξεις το μυαλό σου. Γι’αυτό, σήμερα, θα σας προτρέψουμε κάτι πολύ απλό, όσο και εύκολο (στη θεωρία τουλάχιστον): Να κάνετε νέες γνωριμίες! Δεν έχει σημασία το μέρος, δεν έχει σημασία η ώρα και ο τρόπος, σημασία έχει την επόμενη φορά πού έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε σε κάποιον άγνωστο, να το κάνετε! Στη στάση του λεωφορείου ή στο μετρό, μην αποφεύγετε να διασταυρώνετε τις ματιές σας με τους υπολοίπους. Μην γυρνάτε αλλού το κεφάλι, μην κυκλοφορείτε διαρκώς με τα ακουστικά στα αυτιά, μην αποκόπτετε τον εαυτό σας από την κοινωνία. Αυτή η συνήθεια σας κάνει να νιώθετε τώρα άβολα όταν ένας ξένος σας απευθύνει το λόγο ή απλώς κάθεται δίπλα σας χωρίς να μιλάει. Βγείτε μια μέρα χωρίς τους φίλους σας και πηγαίνετε σε ένα μπαρ ή σε όποιο δημόσιο χώρο σας αρέσει, έτσι για αλλαγή. Δε χρειάζεται να βρείτε το νέο κολλητό/κολλητή σας ή το ταίρι των ονείρων σας, απλά δώστε λίγη σημασία στους ανθρώπους, την έχουν ανάγκη όπως και εσείς. Γνωριστείτε, μιλήστε, ανταλλάξτε απόψεις, γελάστε και αποχαιρετιστείτε. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα, σας το εγγυώμαι. Και αν θεωρείτε τον κόσμο αγενή ή ακοινώνητο, μπορεί να σας διαψεύσει σε πολλές περιπτώσεις.

Προφανώς δε γίνεται να ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος πού έχουμε τους διάφορους φιλικούς κύκλους μας, οι οποίοι απαρτίζονται από άτομα με κοινά ενδιαφέροντα/απόψεις. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κλειστούμε σε αυτό τον κύκλο και να σηκώσουμε τα τείχη. Μιλήστε ακόμα και με άτομα πού ξέρετε ότι δεν ταιριάζετε, ότι θα διαφωνήσετε, ακόμα και έτσι θα αποκομίσετε θετικά από την όλη εμπειρία. Και όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίσετε, τόσο ευκολότερα θα μπορείτε να τους κρίνετε, να διακρίνετε τις προσωπικότητές τους και να κατανοείτε τον τρόπο σκέψης τους. Άλλωστε, μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε μερικά πράγματα παραπάνω για την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία και να μάθετε να χειρίζεστε πιό αποδοτικά, ανθρώπους και καταστάσεις. Win-win situation. Βγείτε από το comfort zone σας, ή για να είμαστε πιό ορθοί, διευρύνετέ το. Είναι εύκολο!

 

Σχολιάστε >
69 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.