Το Airtime είναι όπως Chatroulette, αλλά... με ρούχα

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το Chatroulette, δημιουργήθηκαν πολλές παρόμοιες υπηρεσίες. Όλες είχαν ένα κοινό μεταξύ τους, τους... γυμνούς. Κι όσο κι αν αυτό δεν ενοχλούσε κάποιους (ακόμα και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 20.000 online χρήστες), η πλειοψηφία των χρηστών του Internet το έβρισκε λάθος και όχι άδικα. Τον Sean Parker, co-founder του Napster και πρώτο πρόεδρο του Facebook, οι περισσότεροι τον γνωρίζετε από την ταινία The Social Network, τον οποίο υποδιόταν ο Justin Timberlake. Τώρα θα τον μάθετε και για τη νέα του προσπάθεια, το Airtime.

Το Airtime είναι σαν το Chatroulette, όμως χωρίς το γυμνό. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Facebook, αφού οι τυχαίοι χρήστες που συναντάς προκύπτουν από αυτό. Για την ακρίβεια έχεις 3 επιλογές. Να μιλήσεις με αγνώστους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου σύμφωνα με τα Likes που έχεις κάνει, με αγνώστους που είναι φίλοι των φίλων σου στο Facebook και με αγνώστους που μένουν κοντά στην πόλη που έχεις δηλώσει ότι ζεις.

Πέρα από τη γνωριμία με άγνωστους ανθρώπους, το Airtime προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποιήσουμε video-κλήσεις και με τους φίλους μας από το Facebook. Αν κάποιος δεν είναι διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να του αφήσουμε ένα video διάρκειας μέχρι 30 δευτερολέπτων για να το δει αργότερα.

Ας δούμε όμως τώρα γιατί διαφέρει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Αρχικά χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να καταλάβει αν κάποιος δείχνει το σωστό... κεφάλι. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν αναφορά κάποιον άλλο χρήστη, έτσι ώστε να ελεγχθεί από την ομάδα του Airtime. Αν επιπλέον πολλά άτομα κάνουν "skip" σε σύντομο χρονικό διάστημα κάποιο άλλο άτομο, τότε και αυτός θα περάσει τον έλεγχο του Airtime.

Παραβίασες μία φορά τους όρους για το γυμνό; Αποκλείστηκες από το Airtime για πάντα. Αυτός είναι ο κανονισμός. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, αφού επειδή συνδεόμαστε με το λογαριασμό στο Facebook, η υπηρεσία γνωρίζει ποιοι είμαστε. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, το Airtime τραβάει snapshots από κάθε χρήστη ανά κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει τον έλεγχο σωστά. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Chatroulette, το Omegle και τα υπόλοιπα websites του είδους, τότε το Airtime είναι η λύση.

Και αν είσαι τυχερός, μπορεί να μιλήσεις και με τον κύριο που ίδρυσε το Facebook.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.