Οι ευρωπαϊκοί ISPs περιορίζουν την P2P κίνηση του 21% των συνδρομητών

Δεκάδες ISPs σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν την κίνηση που δημιουργείται λόγω των P2P εφαρμογών και η Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με μία αναφορά που δημιουργήθηκε μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρέθηκε πως ISPs βάζουν όρια στο bandwidth του 21% των καταναλωτών ή ακολουθεί άλλες παρόμοιες πρακτικές, όταν ανακαλύψουν πως οι τελευταίοι κατεβάζουν παράνομα αρχεία μέσω P2P δικτύων.

Ο κάθε ISP έλαβε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο κλήθηκε να συμπληρώσει. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκαν για τις πρακτικές που ακολουθούν για τη διαχείριση της κίνησης στο Internet σε σχέση με ένα πλήθος στόχων, όπως η διατήρηση της ποιότητας της εξυπηρέτησης, η ασφάλεια του δικτύου και άλλα. Συνολικά 49 ISPs σταθερής γραμμής και 41 ISPs κινητής τηλεφωνίας δήλωσαν πως μειώνουν το μέγεθος της γραμμής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης όταν ανακαλύπτουν χρήση P2P δικτύων. Κάποιοι ISPs ελέγχουν όλους τους συνδρομητές, κάποιοι μόνο ένα ποσοστό τους. Άλλοι πάλι επιβάλλουν περιορισμούς μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμώνων ωρών της ημέρας.

Στις αρχές αυτού του μήνα η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέρασε νομοθεσία υπέρ του net neutrality. Μέσα από αυτήν απαγόρευε τους ISPs να περιορίζουν την πρόσβαση των συνδρομητών στο Internet όταν αυτοί κάνουν χρήση P2P εφαρμογών. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, οι Πράσινοι έχουν καταθέσει πρόταση για να ισχύσουν παρόμοιοι κανόνες και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.