Το Twitter φορτώνει τα timelines έως και 5 φορές πιο γρήγορα

Η ομάδα των engineers του Twitter ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στο back-end της υπηρεσίας, οι οποίες έγιναν με στόχο να βελτιωθεί η εμπειρία που αποκομίζουν οι χρήστες. Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η κατάργηση της χρήσης του hashbang (#!), έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται μια σελίδα για να φορτώσει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, τα timelines τώρα θέλουν 80% λιγότερο χρόνο από ό,τι πριν εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Όσο στο Twitter γίνονταν η χρήση του hashbang (#!), ο browser έπρεπε να κατεβάσει την HTML σελίδα, να κατεβάσει και να εκτελέσει λίγη JavaScript, να αναγνωρίσει το path μετά το hashbang και στη συνέχεια να κατεβάσει και να εμφανίσει το επιθυμητό περιεχόμενο. Τώρα έχουν αφαιρεθεί πολλά από αυτά τα βήματα, με αποτέλεσμα οι σελίδες να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα.

Παρόλο που μερικές από τις προηγούμενες αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί στην αγαπημένη μας microblogging υπηρεσία δεν είχαν γίνει δεκτές με θετικά σχόλια από όλους τους χρήστες, δεν νομίζω να έχει κανένας μας πρόβλημα με αυτές που εφαρμόζονται τώρα. Πάντα αισθανόμασταν πως τα timelines αργούν να φορτώσουν, οπότε μία τόσο μεγάλη βελτίωση στον απαιτούμενο χρόνο είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.