Samsung, ο νικητής του 1ου τριμήνου 2012

Η Samsung ανεβάζει ταχύτητες, καθώς πέρα από το ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Galaxy SIII που παρουσίασε πριν δυο εβδομάδες, φαίνεται σύμφωνα με έρευνα της Gartner ότι κατακτά τον τίτλο του Νο1 κατασκευαστή παγκοσμίως, τόσο στο σύνολο των συσκευών, όσο και στην κατηγορία των smartphones.

Ας δούμε όμως τι συνέβη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων το πρώτο τρίμηνο του 2012. Καταρχήν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνολικές πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, παρά την αύξηση πωλήσεων στα smartphones. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένα τρίμηνο σημειώνει απώλειες, από το 2009, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μείωση της ζήτησης  από την περιοχή της Ασίας. Όπως αναφέρει η αναλύτρια Annette Zimmermann, η ανάπτυξη των smartphones τρίτης γενιάς από τοπικούς κατασκευαστές της Κίνας, όπως οι Huawei, ZTE, Lenovo, Yolong και ΤCL, αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της αγοράς της Κίνας. Επίσης, τα επόμενα τρίμηνα προβλέπεται ότι θα είναι καλύτερα, καθώς η έλευση των Galaxy SIII, iPhone 5 και μιας σειράς από νέα μοντέλα με λειτουργικό σύστημα Android και Windows Phone, θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις. Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια προς τα κάτω προσαρμογή σε ότι αφορά το 2012, της τάξης των 20 εκ. μονάδων.

Παρά τη συνολική μείωση των πωλήσεων παγκοσμίως, φαίνεται ότι η Samsung πέτυχε μια τριπλή νίκη, τουλάχιστον κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012:  Έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων του πλανήτη, εκθρόνισε από την κορυφή τη ΝOKIA μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και από την Apple, στην κατηγορία των smartphones, πουλώντας 38εκ. κομμάτια. Σε ότι αφορά τα λειτουργικά συστήματα για smartphones, τα μερίδια (σε τελικούς χρήστες) διαμορφώνονται ως εξής: Android (56,1%), iOS (22,9%), Symbian (8,6%), RIM (6,9%), Bada (2,7%), Microsoft (1,9%).

Το πρώτο τρίμηνο πέρασε, αλλά η Samsung δεν καθησυχάζει. Το νέο Galaxy SIIΙ μετρά ήδη περίπου 10εκ. προπαραγγελίες, πριν καν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, τη στιγμή που το iPhone 5 ετοιμάζεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.