Το Game of Thrones είναι η αγαπημένη σειρά των "πειρατών" [Comic]

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το Game of Thrones. Είναι η σειρά που κέρδισε αρκετά εκατομμύρια fans από την 1η χρονιά προβολής και πολλά περισσότερα φέτος που προβάλλεται η 2η season. Κάθε Κυριιακή βράδυ όλοι αυτοί στήνονται μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να δουν το νέο επεισόδιο που προβάλλεται στο HBO. Ή μήπως όχι; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το γνωστό καλωδιακό κανάλι είναι πως το Game of Thrones έχει μπει σε καλή τροχιά για να κερδίσει το βραβείο "most pirated tv series of 2012", κάτι που δείχνει το πόσα περισσότερα έσοδα θα μπορούσε να έχει υπό άλλες συνθήκες το HBO.

Την προηγούμενη χρονιά ο τίτλος ανήκε στο Dexter, με το Game of Thrones να έρχεται στη 2η θέση. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σχεδόν όποια μέρα κι αν παρατηρήσουμε το Top 100 του The Pirate Bay, κάποιο επεισόδιο του Game of Thrones βρίσκεται στην πρώτη θέση. Σήμερα το πρωί για παράδειγμα (σ.σ. χθες προβλήθηκε το 2x07) το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει 45.000 seeders και 38.000 leechers. Την ίδια στιγμή, το 5x24 του The Big Bang Theory από τη 2η θέση έχει 12.000 seeders και μόλις 700 leechers.

Τι ωθεί όμως τους θεατές να κατεβάζουν με παράνομα μέσα το Game of Thrones; Σίγουρα, ο αριθμός αυτών που απλά το κάνουν "επειδή μπορούν" είναι μεγάλος. Όμως το HBO δεν έχει δώσει πολλές επιλογές σε όσους θέλουν να πληρώσουν για να το δουν. Για την ακρίβεια έχει δώσει μία επιλογή, τη συνδρομή σε καλωδιακή τηλεόραση, όμως δεν θέλουν όλοι να πληρώνουν για καλωδιακή με HBO ($65/μήνα στις ΗΠΑ) τη στιγμή που θέλουν να βλέπουν μόνο το Game of Thrones. Στην Ελλάδα ο μόνος τρόπος για να δει κανείς τα νέα επεισόδια του Game of Thrones είναι μέσω συνδρομής στη Nova. Στο iTunes δεν υπάρχει κάτι, ενώ αν προσπαθήσετε να εγγραφείτε στο HBO GO, το μήνυμα που παίρνετε είναι πως η υπηρεσία δεν διατίθεται για περιοχές εκτός των 50 πολιτειών των ΗΠΑ.

Στο Reddit οι χρήστες έχουν δημιουργήσει ένα ωραίο thread όπου πολλοί παραδέχονται πως κατεβάζουν παράνομα τα επεισόδια του Game of Thrones και αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους το κάνουν αυτό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα comic από το The Oat Meal, το οποίο έχει θέμα "I tried to watch Game of Thrones and this is what happened". Αν το HBO αντιμετώπιζε διαφορετικά το θέμα, θα κέρδισε πολλά περισσότερα.




[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.