Το Facebook ανακοινώνει το App Center με στόχο την ποιότητα και όχι την ποσότητα

Παρόλο που τον προηγούμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της f8 Developer’s Conference, ο Bret Taylor, CTO του Facebook, δήλωνε πως η εταιρεία δεν σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών, έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Τώρα το Facebook ανακοινώνει το App Center, ένα μέρος όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύψουν εφαρμογές με social στοιχεία και το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε όλους μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Το Facebook χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό σημάτων για να διαπιστώσει αν μια εφαρμογή αξίζει να εμφανιστεί στο App Center ή όχι. Μεταξύ αυτών των σημάτων συμπεριλαμβάνεται ο μέσος όρος των ratings που δίνουμε στις εφαρμογές, το πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αφιερώνουμε σε κάθε session μας στην κάθε εφαρμογή και πόσο συχνά μοιραζόμαστε με τους φίλους μας posts που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Ανάλογα με το αν οι χρήστες επιλέγουν iOS ή Android για το smartphone ή το tablet τους, στο mobile App Center θα βλέπουν μόνο εφαρμογές που είναι συμβατές με τη συσκευή τους. Αν δεν έχουν κάποια εγκατεστημένη, τότε θα οδηγούνται στο αντίτοιχο κατάστημα, το App Store ή το Google Play.

Σε κάθε εφαρμογή αντιστοιχεί μία σελίδα, στην οποία αναγράφονται οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν το χρήστη. Αυτή η σελίδα ονομάζεται App Detail Page και οι developers της κάθε εφαρμογής μπορούν να τη συμπληρώσουν από σήμερα, πηγαίνοντας στο τμήμα του Developer App που έχει σχέση με το App Center.

Παρόλο που πολλές εφαρμογές κάνουν χρήση in-app purchases, στο Facebook δεν ήταν δυνατό μέχρι σήμερα κάποιος developer να πουλάει την εφαρμογή του από την πρώτη στιγμή. Τώρα η εταιρεία ανακοινώνει πως, με το σκεπτικό να δώσουν περισσότερες επιλογές στους developers, οι τελευταίοι θα μπορούν να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν paid apps στην πλατφόρμα του Facebook. Όσοι developers ενδιαφέρονται να μπουν στην beta αυτού του προγράμματος, μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ.

[via ]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.