Away Challenge #2 – Day #14: Wolfram Alpha

Η εποχή που θα κάνουμε περίπλοκες ερωτήσεις στους υπολογιστές και θα μας δίνουν σωστές απαντήσεις, δεν αργεί. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται, η ίδια η Google θα μας δώσει σύντομα την επόμενη γενιά της αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που καταλαβαίνουν συγκεκριμένους τύπους ερωτήσεων. Οι πιο γνωστές είναι η μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία αναγνωρίζει μαθηματικούς τύπους, προγνώσεις για τον καιρό και άλλα, και η Wolfram Alpha, μια υπηρεσία που εγκαινιάστηκε το 2009 και χρησιμοποιεί και η ίδια η Apple για τη λειτουργία της Siri.

Online Υπηρεσία #14: Wolfram Alpha

Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε το Wolfram Alpha, την προτελευταία online υπηρεσία του 2ου μας Challenge. Πρόκεται για μία μηχανή αναζήτησης, διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Για ποιο λόγο είναι διαφορετική; Επειδή απαντάει σε ερωτήσεις. Θέλεις να υπολογίσεις κάποιο περίπλοκο μαθηματικό τύπο, να δεις το γράφημα μιας συνάρτησης ή να βρεις τα μέγιστα-ελάχιστα και την παράγωγο της; Θέλεις να συγκρίνεις τα οικονομικά στοιχεία της Microsoft και της Apple σε βάθος χρόνου; Θέλεις να μάθεις πότε άρχισε η Αναγέννηση; Ή ποιο ήταν το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο Τένις;

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα η Wolfram Alpha μπορεί να δώσει την απάντηση. Οι πληροφορίες που επεξεργάζεται για να βρει την απάντηση προέρχονται από μία συνεχώς ανανεώσιμη από βασικές πηγές βάση δεδομένων, χρησιμοποιώντας μερικές δεκάδες χιλιάδες αλγόριθμους και εξισώσεις.

Visit Wolfram Alpha

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.