Nέες φωτογραφίες από το BlackBerry 10 OS

Tην περασμένη εβδομάδα, είχαμε πάρει μια πρώτη γεύση από το νέο λειτουργικό σύστημα που έχει η RIM στα σκαριά. Μια νέα συσκευή δόθηκε στους developers κατά τη διάρκεια του συνεδρίου BlackBerry Jam, ενώ κάποια στοιχεία του BlackBerry 10 OS έκαναν την εμφάνισή τους σε μια ζωντανή παρουσίαση.

Σήμερα, νέες φωτογραφίες και πληροφορίες εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την εμφάνιση της κεντρικής οθόνης και του media player, το νέο ρολόι, ο τρόπος που λειτουργεί το lock screen, τη δυνατότητα sharing της οθόνης που βλέπουμε, αλλά και τις native εφαρμογές των Facebook και Twitter. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

Η νέα κεντρική οθόνη είναι αυτή που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, όπου κατά το unlock, εμφανίζονται oi τέσσερις τελευταίες εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ το messaging θα καταλαμβάνει καίρια θέση στην κεντρική οθόνη. Ο media player έχει ένα ολοκαίνουριο skin, ενώ θα υποστηρίζει το πρότυπο σύνδεσης DLNA. Οι επαφές και οι πρόσφατες κλήσεις εμφανίζονται ακριβώς από δίπλα, δείχνοντας και τη δυνατότητα για video chat.

 

Sharing της οθόνης που βλέπεις, με το άτομο που ανταλλάσεις μηνύματα ή είσαι σε βίντεο κλήση. Μάλιστα, στο συνέδριο που έγινε πριν λίγες ημέρες, ο ένας χρήστης μπορεί να έχει την αριστερή πλευρά ενός βιβλίου ανοιχτή στη μια συσκευή και ένας άλλος χρήστης να κάνει sharing το ίδιο βιβλίο έχοντας τη δεξιά πλευρά ανοιχτή, κάτι που δείχνει μια βαθιά κοινωνική αλληλεπίδραση στο νέο BB 10 OS.

 

 

Το unlock μοιάζει με αρκετές Android συσκευές που κυκλοφορούν, ενώ η κατάσταση αναμονής ενημερώνει διακριτικά για τυχόν μηνύματα, κλήσεις, ειδοποιήσεις από Facebook/Twitter. Δείτε πως εμφανίζεται ένα sms από την κατάσταση αναμονής, με διαδοχικά «κουνήματα» της συσκευής.

 

Νέες native εφαρμογές Facebook/Twitter που φαίνονται πιο φιλικές στον χρήστη, με περισσότερες δυνατότητες, ενώ μοιάζουν αρκετά στο User Interface των αντίστοιχων εφαρμογών για Android/iOS.

 

 

 

[via] [via] [via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.