Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του GreekDDL

Κλείνει το GreekDDL, μία από τις πιο γνωστές ελληνικές ιστοσελίδες παράνομης διακίνησης ψηφιακών αρχείων, η οποία στα χρόνια που λειτουργούσε κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Η ιστοσελίδα παρείχε στους χρήστες της τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν ένα μεγάλο πλήθος από ταινίες, τραγούδια, προγράμματα και άλλα, ενώ, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας της, το κόστος για τις εταιρείες παραγωγής πνευματικών έργων ανέρχεται στο ποσό των 65€ εκατ. (χωρίς φόρους και ΦΠΑ).

Από τους τρεις διαχειριστές του GreekDDL, έχουν ήδη συλληφθεί ο ένας άντρας και η μία γυναίκα, ενώ για τον τρίτο που διαμένει στη Σουηδία έχει δωθεί σήμα στην Interpol. Ο άντρας που συνελήφθη φέρεται να είναι ο κύριος διαχειριστής που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι γνωστός εκδότης και η γυναίκα ήταν γνωστή στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης από άλλες υποθέσεις απάτης.

Το GreekDDL ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα για direct download, αν όχι το μεγαλύτερο. Ο επισκέπτης μπορούσε να ολοκληρώσει την εγγραφή του σε αυτό πολύ εύκολα και στη συνέχεια να κατεβάσει ό,τι ήταν διαθέσιμο σε αυτό. Με το κλείσιμο του Megaupload μέσα στον Φεβρουάριο η ελληνική ιστοσελίδα αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της για λίγο καιρό, αφού μεγάλο μέρος των αρχείων ήταν αποθηκευμένο σε εκείνη που "κατέβασε" το FBI.

Όποιος από τους χρήστες του GreekDDL ήθελε, μπορούσε μέσω μίας οικονομικής εισφοράς χρησιμοποιώντας το PayPal, να αποκτήσει προνόμια σε μορφή δωρεάς, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος στην ιστοσελίδα γίνονταν με συνδρομή. Οι διαχειριστές της έβγαζαν έσοδα και από διαφημίσεις ιστοσελίδων στοιχημάτων, όπου για κάθε χρήστη του GreekDLL που πόνταρε ένα χρηματικό ποσό, οι διαχειριστές έπαιρναν μέχρι και το 40% του ποσού αυτού.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν ήταν η μοναδική από την οποία κάποιος μπορούσε να αποκτήσει δωρεάν πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και άλλο υλικό, ενώ ούτε φυσικά το κλείσιμο της εγγυάται πως δεν θα εμφανιστούν νέες παρόμοιες ιστοσελίδες και μάλιστα πολύ σύντομα.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του GreekDDL”

  1. Ο/Η naughtycities λέει:

    το να λεμε οτι κοστισε 65€ εκατ. (χωρίς φόρους και ΦΠΑ) ειναι παραπλανητικο
    http://www.ted.com/talks/rob_reid_the_8_billion_ipod.html