Samsung ES8000 Smart TV hands-on preview!

Σε ένα event πού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο κατάστημα «Κωτσόβολος» του The Mall Athens, η Samsung παρουσίασε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τη νέα Smart TV της, ES8000, ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο πού μας εισάγει στην επόμενη γενιά τηλεοράσεων. Το Away.gr ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια μικρή δοκιμή της ES8000, αποκομίζοντας πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα...

Οι νέες «έξυπνες» τηλεοράσεις της Samsung έκαναν το ντεμπούτο της στην CES 2012, τον περασμένο Ιανουάριο και σαφώς προσέλκυσαν αρκετά βλέμματα. Το ίδιο συνέβη και στην ελληνική παρουσίασή της, όπου αρκετοί διερχόμενοι επισκέπτες σταματούσαν με βλέμματα απορίας για το πως λειτουργεί η ES8000 χωρίς τηλεχειριστήριο, με τις φωνητικές εντολές και τις κινήσεις των χεριών μας! Στη διάθεσή μας υπήρχε το μοντέλο των 46 ιντσών, έμενε λοιπόν να δούμε κατά πόσο οι δυνατότητές του δικαιολογούσαν την τιμή του.

To LED-backlit panel με το refresh rate των 800 Hz σίγουρα ξεφεύγει από το μέσο όρο και προσφέρει υψηλή ποιότητα χρωμάτων και καθαρή εικόνα, ενώ η φωτεινότητα και το contrast μας ικανοποίησαν απόλυτα, ακόμα και στον έντονα φωτισμό χώρο της δοκιμής. Η νέα βάση πού δημιούργησε η Samsung για τα μοντέλα της προσθέτει πόντους στην αισθητική της TV και αποδεικνύεται ιδιαίτερα σταθερή, ενώ το τριών χιλιοστών χρωμιωμένο πλαίσιο είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι, αν και περί ορέξεως...To πάχος της ES8000 είναι πολύ μικρό (210 mm με τη βάση) και οι διαθέσιμες συνδέσεις περιλαμβάνουν Wi-Fi, Ethernet, HDMI, DVI, VGA, USB 2.0 και άλλες, τα πλήρη χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε και εδώ (55") συνεπώς δε θα σας κουράσουμε άλλο με αυτά.

Περνώντας στο κύριο χαρακτηριστικό της ES8000, τη δυνατότητα αναγνώρισης κίνησης δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε με την ακρίβεια του δέκτη αλλά και το πόσο άνετα γίνονταν δεκτές οι φωνητικές εντολές μας. Η τηλεόραση ανταποκρινόταν σχετικά γρήγορα, αν και προφανώς απέχουμε πολύ από την αμεσότητα ενός τυπικού remote controller, ωστόσο μας ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα και σε περιβάλλον με αρκετό θόρυβο, η ES8000 μας «άκουγε» χωρίς να υψώσουμε ιδιαίτερα τη φωνή μας, κάτι πού σημαίνει ότι σε περιβάλλον σαλονιού θα είναι εξαιρετική. Φυσικά υπάρχε και ακόμα πιό εύκολος τρόπος, αφού το remote controller διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μπορείτε απλά να του...ψιθυρίσετε για να αναγνωρίσει αμέσως τις (ελληνικές παρακαλώ!) εντολές. Στα συν περιλαμβάνεται και η αναγνώριση προσώπων, ώστε να φορτώνονται αυτόματα τα profiles του κάθε χρήστη...και αν αναρωτιέστε πόσο σημαντικό μπορεί να είναι το profile σε μια τηλεόραση, τονίζουμε ότι μπορείτε άνετα και επιδωθείτε σε social networking, να επισκεφθείτε τα αγαπημένα σας sites και fora, να κάνετε ό,τι θα κάνατε με ένα τυπικό υπολογιστή (υποστηρίζεται και flash!), οπότε ναι, είναι σημαντικό το facial recognition! Κάποια hand gestures χρειάζονται ολιγόλεπτη εξοικείωση αλλά μόλις το καταφέρετε, η χρήση της τηλεόρασης από απόσταση χωρίς το remote γίνεται παιχνιδάκι. Ακόμα και η πληκτρολόγηση με το εικονικό keyboard είναι σχετικά εύκολη, ουσιαστικά λοιπόν πρόκειται για έναν υπολογιστή με Kinect σε συσκευασία τηλεόρασης! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το hardware της σειράς 8000 (π.χ. η CPU) είναι αναβαθμίσιμο ακόμα και από τον ίδιο τον χρήστη, μέσω ενός ειδικού slot στο πίσω μέρος της, εχέγγυο της Samsung ώστε η TV να παραμείνει τεχνολογικά άρτια για πολλά χρόνια, από άποψης επιδόσεων τουλάχιστον. Όσο για τα διαθέσιμα apps, ξεπερνούν τις 1.500 μέχρι στιγμής σύμφωνα με την εταιρεία, και αναμένονται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Η Smart TV της Samsung μας έδωσε μια μικρή γεύση του μέλλοντος και ομολογουμένως η εμπειρία της χρήσης της μας άρεσε ιδιαίτερα. Ναι, οι τιμές είναι απαγορευτικές για τον μέσο χρήστη με τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όμως τόσο η ποιότητα εικόνας, όσο και οι επί μέρους δυνατότητες της σειράς είναι αρκούντως δελεαστικές. Τα διαθέσιμα μοντέλα από τα καταστήματα του Κωτσόβολου είναι τα:

  • 55“ Samsung UE55ES8000 στα € 2899,00
  • 46“ Samsung UE46ES8000 στα € 2149,00
  • 40” Samsung UE40ES8000 στα € 1699,00

Επιπλέον διαθέσιμη είναι και η σειρά Smart TVs 7000, με υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά επίσης αρκετές δυνατότητες:

  • 55" Samsung UE55ES7000 στα € 2699
  • 46" Samsung UE46ES7000 στα € 1949
  • 40" Samsung UE40ES7000 στα €1499

Περισσότερες πληροφορίες στα http://www.samsung.com/gr και http://www.kotsovolos.gr.

 

 

Σχολιάστε >
11 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.