Κίνα: «Γίγαντας» και στους mobile χρήστες

Kίνα. Γεωγραφικά, πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται στην ανατολική Ασία, μια χώρα που με περίπου 1,3 δις κατοίκους είναι η πολυπληθέστερη στον κόσμο και ίσως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε ολόκληρη την υφήλιο. Αυτά δεν είναι άλλωστε τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα αυτής της λέξης; Πλέον υπάρχει ένας ακόμη λόγος.

Ποιος είναι αυτός; Η Κίνα, αποτελεί επίσημα τη χώρα με τους περισσότερους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τις Κινεζικές αρχές, ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο πελάτες, αποτελώντας την πρώτη χώρα παγκοσμίως που σπάει το φράγμα αυτό. Το ορόσημο αυτό επετεύχθη τον περασμένο μήνα, όπου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου καταμετρήθηκαν 1.006.923.000 χρήστες. Παράλληλα, η κινητή τηλεφωνία είναι περισσότερο διαδεδομένη από την σταθερή, ενώ ο αριθμός των 3G συνδρομητών φθάνει τα 144 εκατομμύρια, έχοντας βέβαια ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τους παρόχους της χώρας, χωρίς να αναλωθούμε αναλυτικά σε αριθμούς και ονόματα, είναι αξιοσημείωτο ότι η China Mobile είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με 661 εκατομμύρια συνδρομητές.

Είναι φανερό πιστεύω ότι η Κίνα ετοιμάζεται πολύ σύντομα, πιθανόν και φέτος, να γίνει η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο και ακόμα πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί σε αυτήν τη θέση για πολλά χρόνια ακόμα. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι 10 εκατομμύρια χρήστες  προστίθενται κάθε μήνα, τη στιγμή που η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας πορεύεται στο 100%, το σενάριο αυτό δε φαντάζει καθόλου, μα καθόλου αδύνατο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.