Balkan Venture Forum, 18 και 19 Απριλίου στα Σκόπια

Όπως επισήμανε και ο Γιώργος Γάτος στον απολογισμό του τελευταίου How To Web, η κοινότητα που έχει αναπτυχθεί στο Βουκουρέστι, την πόλη όπου διοργανώθηκε το event, γύρω από τις startups είναι δραστήρια και ορεξάτη. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουν να βασιστούν όλες οι προσπάθειες που βλέπουμε να γίνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Balkan Venture Forum, που θα διεξαχθεί το 2ήμερο 18 και 19 Απριλίου στα Σκόπια, αποτελεί μία από αυτές τις προσπάθειες.

Το Balkan Venture Forum απευθύνεται σε startups, investors και entrepreneurs που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης. Οι διοργανωτές του θέλουν να προωθήσουν τις επενδύσεις σε καινοτόμες ιδέες σχετικές με την τεχνολογία, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι startups της περιοχής, αφού, ας μην κρυβόμαστε, σε αυτόν τον τομέα απέχουμε αρκετά από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως για παράδειγμα την Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Balkan Venture Forum θα παρακολουθήσετε αρκετά panels με θέματα που έχουν να κάνουν με τις προοπτικές των επενδύσεων και των καινοτομιών στην περιοχή των Βαλκανίων, το πως μπορεί μια startup να χρηματοδοτηθεί, το πως μπορούμε να εξελίξουμε μία εταιρεία και άλλα. Στο reverse pitching θα ακούσετε τους επενδυτές να σας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι entrepreneurs θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσίαση για τα κορυφαία θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζουν οι startups. Αν ένας από τους λόγους που θα επισκεφτείτε το Balkan Venture Forum είναι η δικτύωση, οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και για αυτό, περιλαμβάνοντας αρκετό διαθέσιμο χρόνο σε κάθε μία από τις δύο ημέρες του event. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αν έχετε μία startup που δραστηριοποιείται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί μέσα στο 2ήμερο του event. Εκεί θα μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με VCs καθώς και privatte equity και corporate επενδυτές. Το 25% των καλύτερων entrepreneurs θα προκριθεί για να συμμετάσχει στο European Venture Summit, όπου θα έχει την ευκαιρεία να κερδίσει 90.000€. Μία από τις startups που θα συμμετέχουν είναι και το ελληνικό Dealingers, ενώ περισσότερα για το διαγωνισμό μπορείτε να μάθετε πηγαίνοντας εδώ.

Για όσους αποφασίσουν να κλείσουν θέση μέχρι το Σάββατο το βράδυ, υπάρχει ειδική τιμή στα εισιτήρια που διατίθενται, η οποία είναι 20€ (απλό) και 50€ (+gala dinner). Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από εδώ.

[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.