Tattoo που σου λέει ποιος σε καλεί; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από τους αναγνώστες του Away.gr αγαπάμε την τεχνολογία και κάθε τι που την περιβάλλει. Ίσως μάλιστα κάποιοι να “διαλύουν” οτιδήποτε πέφτει στα χέρια τους και το οποίο λειτουργεί με ρεύμα, μόνο και μόνο από περιέργεια. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν κάποια όρια, ένα σημείο που δεν θα ήθελα να το ξεπεράσω όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας, ένα σημείο που θεωρούνταν μέχρι σήμερα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και που η Nokia θέλει με μια πατέντα που κατοχύρωσε να φέρει πιο κοντά μας.

Σύμφωνα με το UnwiredView, η φιλανδική εταιρεία κατοχύρωσε μια πατέντα, η οποία θα ενσωματώνεται στο σώμα κάποιου ανθρώπου και θα τον ειδοποιεί ποιος τον καλεί στο κινητό του τηλέφωνο. Αυτό θα γίνεται μέσω ενός ειδικού tattoo, το οποίο θα αλλάζει σχέδιο, έτσι ώστε να απεικονίζει κάθε φορά ένα διαφορετικό όνομα.

Το tattoo στο οποίο αναφερόμαστε θα χρησιμοποιεί σιδηρομαγνητικό μελάνι. Αρχικά το μελάνι αυτό θα εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες για να απομαγνητιστεί και στη συνέχεια θα μπαίνει στο χέρι μας, όπως γίνεται με κάθε tattoo. Όταν κάνουμε το tattoo, θα πρέπει να μαγνητίσουμε το μελάνι. Αυτό θα γίνεται περνώντας πολλές φορές από πάνω του κάποιο μαγνήτη. Τότε το tattoo θα έχει ενισχυμένη ευαισθησία στα μαγνητικά πεδία κοντά του, αλλάζοντας το σχέδιο ανάλογα με τα διαφορετικά μοτίβα παλμών που θα δέχεται.

Η αλήθεια είναι πως όλες οι εταιρείες καταθέτουν πολλές πατέντες καθημερινά, γι αυτό και εκείνη της Nokia δε σημαίνει πως θα υλοποιηθεί σύντομα. Το γεγονός όπως πως κάποιοι ήδη μελετάνε μια τέτοια τεχνολογία, με κάνει να σκέφτομαι πως κάποια μέρα κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα. Και αυτό, ομολογώ, πως με ανησυχεί.

Υπάρχει περίπτωση να βάζατε ένα τέτοιο tattoo στο σώμα σας για να καταλαβαίνετε ποιος σας καλεί; Ή θέλετε κι εσείς να κρατήσετε το smartphone σας όπως ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.