Away Challenge #1 – Day #5: 4sqwifi

Η 1η εβδομάδα του παρθενικού μας Challenge ολοκληρώνεται. Μετά τα Taxibeat, Adsense Zen, Wunderkit και Parking Defenders, ήρθε η ώρα να δούμε ακόμα μια εφαρμογή η οποία στοχεύει στο να κάνει την καθημερινότητα μας καλύτερη. Ο λόγος για το 4sqwifi, που κυκλοφόρησε για iPhone, iPod Touch και iPad τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελεί δημιουργία του Απόστολου Παπαδόπουλου, τον οποίο ίσως γνωρίζετε και ως @apas.

Application #5 - 4sqwifi

Μέχρι πριν λίγους μήνες, οι λόγοι για να δημιουργήσει κανείς λογαριασμό στο δημοφιλέστερο location-based social network, το Foursquare, ήταν λίγοι. Να κάνει check-in σε διάφορα μέρη, να κερδίζει προσφορές (τις λίγες που υπάρχουν σην Ελλάδα), να συναγωνίζεται με τους φίλους του για το ποιος θα κερδίσει τους περισσότερους πόντους και να βρίσκει πληροφορίες για τα θετικά ή τα αρνητικά μιας καφετέριας, ενός κατάστηματος ή οτιδήποτε άλλου. Το 4sqwifi μας δίνει ακόμα ένα λόγο, λύνοντας με απλό αλλά έξυπνο τρόπο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε συχνά, δηλαδή την εύρεση κάποιου WiFi δικτύου, στο οποίο μπορούμε να συνδεθούμε.

Για το πως ξεκίνησε το project και τη διαδρομή του μέχρι την ημέρα που ανέβηκε στο App Store είχε γράψει πριν λίγους μήνες ο Δημήτρης. Η ιδέα είναι πολύ απλή. Εσείς συνδέεστε στο 4sqwifi με ένα Foursquare ID και βλέπετε μια λίστα με τα διαθέσιμα venues που βρίσκονται κοντά σας. Το 4sqwifi επιλέγει μόνο εκείνα τα venues, για τα οποία οι χρήστες του Foursquare έχουν προσθέσει σε κάποιο σχόλιο τον κωδικό (ή και το SSID) του WiFi. Επιλέγοντας κάποιο venue θα δείτε αυτές τις πληροφορίες. Αν κάποιο μέρος δεν έχει καταχωρημένες τις πληροφορίες για το WiFi του, μπορείτε να τις προσθέσετε εσείς, για να μπορούν στο μέλλον να συνδέονται σε αυτό και άλλοι.

Download 4sqwifi from App Store

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.