4sqwifi: από το Twitter, στην κορυφή του App Store

4sqwifi

Το 4sqwifi δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία εφαρμογή που εμφανίζει τα κοντινότερα venues που έχουν διαθέσιμο WiFi και το password του. Απλό, εύχρηστο, up to the point και δωρεάν.

Οι 2 παραπάνω φράσεις θα μπορούσαν να ήταν ένα tweet. Αρκούν όμως για να περιγράψουν πλήρως την εφαρμογή του, δικού μας, Απόστολου Παπαδόπουλου. Δεν θέλω όμως να σταθώ στην εφαρμογή καθεαυτή. Θέλω να εστιάσω κυρίως στην διαδρομή που ξεκίνησε από ένα tweet στις αρχές Ιανουαρίου, συνεχίστηκε στο AppCamp Greece, αναπτύχθηκε μέσα στο καλοκαίρι και τώρα, ακριβώς 11 μήνες μετά, έχει καταλήξει στην πρώτη θέση των Free Apps στο Ελληνικό App Store.

Η ιδέα του Απόστολου ήταν πολύ αυθόρμητη και, χωρίς δεύτερη σκέψη, την μοιράστηκε με τους followers του στο Twitter μέσα από το iPhone του. Η ιδέα αποδείχθηκε πολύ καλή και ταξίδεψε γρήγορα χάρη στα retweets που έγιναν. Μέρα με την μέρα, όλο και περισσότεροι χρήστες του Foursquare αποφάσιζαν να ανεβάσουν ως Tip το SSID και τον κωδικό του Wireless Network στο μέρος που βρισκόντουσαν.

6 μήνες αργότερα, διοργανώνεται το πρώτο Ελληνικό AppCamp και συγκεντρώνεται όλο το "Γαλατικό χωριό" των Ελληνικών startups για να αναπτύξει τις ιδέες του. Εκεί, το 4sqwifi θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ως ένα standalone iOS application με τον Γεράσιμο Τσιάμαλο (aka @tsiger) να επιμελείται το design της εφαρμογής και τον Γιώργο Κράβα (aka @GKravas) να βοηθά στο development.

Στους μήνες που ακολούθησαν, ο Απόστολος συνέχισε την ανάπτυξη της εφαρμογής, το beta testing της και την αναζήτηση ιδεών για την βελτίωση της. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που είχε έρθει στην Αθήνα, λίγο μετά το AppCamp και, μεταξύ άλλων nerdy θεμάτων, είχαμε συζητήσει εκτενώς για την εφαρμογή και τις προοπτικές εξέλιξης της.

Εχθές η εφαρμογή ανέβηκε στο App Store. Η Ελληνική κοινότητα την αγκάλιασε και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε να "φιγουράρει" στην πρώτη θέση των Free Apps, πάνω από εφαρμογές όπως του Twitter, του Foursquare ή ακόμα και του Facebook Messenger. Το ταξίδι όμως της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν έχει φτάσει στο τέλος της, μάλλον βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Υπάρχουν σίγουρα πολλές προοπτικές τις οποίες ο Απόστολος πρέπει να διερευνήσει. Ξέρει καλύτερα απ' όλους μας τι προσθήκες χρειάζεται να γίνουν και, για να είμαι ειλικρινής, είμαι σίγουρος ότι ήδη σκέφτεται το επόμενο βήμα του 4sqwifi και τον τρόπο που θα αναπτυχθεί στο κοντινό μέλλον.

Κι αν ανήκεις σε αυτούς που δεν έχουν κατεβάσει ακόμα το 4sqwifi, μπορείς να το κάνεις από εδώ: 4sqwifi @ iTunes Store

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “4sqwifi: από το Twitter, στην κορυφή του App Store”

  1. Ο/Η stratos.vlasakidis λέει:

    Μπράβο σας βρε παλικάρια !!!!!! Φοβερά απλό κι όμως τόσο έξυπνο!!!

    Αλλά εμείς που έχουμε Android θα μείνουμε στην απ' έξω;

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @stratos.vlasakidis Χωρίς να έχω κάποια inside πληροφόρηση, νομίζω πως όχι. Ο Απόστολος Παπαδόπουλος όμως, μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα.

  3. Ο/Η billidani7 λέει:

    ωραια ιδεα, αλλα για να δεις τα wifi, πρεπει ηδη να εχεις προσβαση στο internet...Αρα αν εισαι εξω και δεν εχεις internet, ακυρωνεται η χρησιμοτητα της....

  4. Ο/Η dkalo λέει:

    @billidani7 Σε αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά σκέψου να είσαι στον δρόμο και να ψάχνεις internet για να χρησιμοποιήσεις το laptop σου: ανοίγεις το 4sqwifi και έχεις την λίστα σου διαθέσιμη. :)

  5. Ο/Η dkalo λέει:

    @billidani7 Σε αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά σκέψου να είσαι στον δρόμο και να ψάχνεις internet για να χρησιμοποιήσεις το laptop σου: ανοίγεις το 4sqwifi και έχεις την λίστα σου διαθέσιμη. :)

  6. Ο/Η billidani7 λέει:

    Δεν διαφωνω, ολα σχετικα ειναι!!! Αν εχεις προσβαση απο το κινητο, κανεις tethering και δινεις internet στο laptop. Πλεον γινεται και απο vodafone...Παρολα αυτα, σαν υλοποιηση ειναι οκ!

  7. Ο/Η apas λέει:

    αν έχεις πρόσβαση από το κινητό, βρίσκεις το wifi, βλέπεις τον κωδικό και boom: ανοίγεις το laptop και βάζεις απλά τον κωδικό. γιατί να παιδεύεσαι με tethering?

  8. Ο/Η apas λέει:

    @stratos.vlasakidis θα δείξει! υπάρχουν κάποια σχέδια για την δημιουργία android app.

  9. Ο/Η tkonsoulas λέει:

    @apas Το περιμένουμε και σε Android! :D

  10. Ο/Η tkonsoulas λέει:

    @apas Το περιμένουμε και σε Android! :D