Με τη Microsoft θα ακούτε τον εαυτό σας να μιλάει μέχρι και... Κινέζικα!

Το Microsoft Research εργάζεται πάνω σε ένα project το οποίο θα μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο αυτά που λέει κάποιος χρήστης από τη γλώσσα του σε κάποια άλλη. Αυτό θα σκεφτείτε πως γίνεται ήδη, όμως το εκπληκτικό είναι πως η φωνή που θα ακούγεται στο μεταφρασμένο κείμενο θα είναι ίδια με εκείνη του χρήστη. Το project αυτό ονομάζεται Monolingual TTS και παρόλο που βρίσκεται αρκετό καιρό σε φάση ανάπτυξης, τράβηξε αρκετά βλέμματα πάνω του πριν από μερικές μέρες, όταν η Microsoft έκανε μια μικρή επίδειξη κατά τη διάρκεια του TechFest 2012.

Αντί να χρησιμοποιεί μια φωνή όπως εκείνη στο Siri της Apple, η Microsoft ανασυνθέτει τη φωνή του χρήστη, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και μια εικόνα του προσώπου του, πάνω στο οποίο αποτυπώνεται η κίνηση από την ομιλία. Το σύστημα θέλει λίγο χρόνο για να συνηθίσει και να μάθει τη φωνή κάποιου νέου χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκε 1 ώρα για να μάθει τη φωνή του ανθρώπου που έκανε την επίδειξη για μετάφραση από τα Αγγλικά στα Mandarin, τη γλώσσα που μιλάνε στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας και νοτιοδυτικής Κίνας. Τελικός στόχος της ομάδας πίσω από το project είναι να πραγματοποιείται με επιτυχία η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις.

Μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές. Από το να βοηθάει τους τουρίστες να επικοινωνούν σε μια ξένη πόλη, μέχρι να χρησιμοποιείται από κάποιον που θέλει να μάθει μία ξένη γλώσσα. Οπωσδήποτε αφήνει πολλές υποσχέσεις για τον τρόπο που θα επικοινωνούμε με άλλους στο μέλλον.

Get Microsoft Silverlight

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.