Τι να περιμένουμε από το σημερινό event της Apple;

Όπως σίγουρα έχετε ακούσει και διαβάσει σε όλα τα τεχνολογικά blogs την τελευταία βδομάδα, η σημερινή μέρα ανήκει στην Apple, κι αυτό επειδή διοργανώνει ένα event το απόγευμα από το Yerba Buena Center for the Arts. Μέσα από αυτό το event θα γνωρίσουμε την επόμενη γενιά του iPad, της συσκευής που καθόρισε μια ολόκληρη αγορά όταν βγήκε για πρώτη φορά το 2010, το οποίο μπορεί να ονομάζεται σύμφωνα με όσα ακούγονται είτε iPad 3, είτε iPad HD, είτε iPad 2S. Προσωπικά προτιμώ τη δεύτερη ονομασία, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Θα είναι όμως το νέο iPad το μόνο νέο προϊόν που θα παρουσιαστεί σήμερα; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρόλο που μέχρι πριν από μερικές μέρες πιστεύαμε πως το νέο iPad (ας το λέμε προς το παρόν iPad 3) θα περιλαμβάνει τον τετραπύρηνο A6, κάποιες φωτογραφίες του εσωτερικού του που διέρρευσαν από το WeiPhone δείχνουν καθαρά την ετικέτα A5X πάνω στο chip του επεξεργαστή. Αν το συγκρίνουμε με τη λογική που ακολουθεί η Apple σε όσα προϊόντα δεν διαφοροποιεί αρκετά το όνομα τους (iPhone 3G-3GS, iPhone 4-4S, OS X Lion-Mountain Lion), τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως ο A5X θα παραμείνει διπύρηνος, αλλά σίγουρα θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με τον A5.

Φεύγοντας από το θέμα του επεξεργαστή, το iPad 3 θα φέρει για πρώτη φορά την έννοια Retina στα tablets της Apple. Για πολλούς, μια οθόνη μπορεί να ονομάζεται Retina όταν ο αριθμός του PPI (Pixels Per Inch) της ξεπερνάει το 300 (τα iPhone 4/4S έχουν 330). Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Richard Gaywood, δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας την απόσταση. Επειδή το tablet το κρατάμε πιο μακριά από ότι το smartphone, για να επιτύχουμε την ίδια ποιότητα εικόνας που βλέπουμε στην οθόνη δεν χρειαζόμαστε >300 ppi, αλλά λίγο λιγότερο. Για την ακρίβεια 264 ppi. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην πολύ καλή ανάλυση που έκανε για λογαριασμό του TUAW.

Σας είπαμε πως πιθανώς να μην γνωρίσουμε μόνο το iPad 3. Ο λόγος είναι πως τελευταία ακούγεται πολύ μια πιθανή ανανέωση του Apple TV, η οποία θα έχει δυνατότητες για 1080p, έτσι ώστε να ταιριάζει και με το νέο tablet και με τα χαρακτηριστικά του Mountain Lion. Για να μην μπερδευόμαστε, το Apple TV στο οποίο αναφερόμαστε δεν έχει σχέση με *ΤΟ* Apple TV που όλοι περιμένουμε να δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Για αυτό το Apple TV, ο Walter Isaacson έγραψε στη βιογραφία του Steve Jobs πως ο τελευταίος του είπε ότι επιτέλους κατάφερε να βρει τι χρειάζεται για να αλλάξει και τη βιομηχανία της τηλεόρασης, όπως ακριβώς δηλαδή άλλαξε εκείνη της μουσικής.

Θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που έχουμε; Σχεδιάζει η Apple κάποια έκπληξη για την οποία δεν έχουμε ακούσει κάτι; Θα τα μάθουμε όλα αυτά σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος από το San Fransisco.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.