Αpp Economy: Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου application;

Μολονότι η Apple έχει δεχθεί αρκετή κριτική σχετικά με την απόφασή της να αναθέσει την κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων της στο εξωτερικό δημιουργώντας 700.000 θέσεις εργασίας στην Κίνα, υπάρχει και ο αντίλογος που υποστηρίζει ότι το σύστημα Apple-Android-Facebook και όχι μόνο, αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 466.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κάτι που ονομάζεται και ως «App Economy».

Ο οικονομολόγος Michael Mandel, υποστηρίζει σε έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτές τις ημέρες στην ιστοσελίδα TechNet ότι: «Τίποτα δεν απεικονίζει καλύτερα σήμερα τη δυναμική δημιουργία θέσεων εργασίας, από την έννοια App Economy.» H έκθεση «Where the Jobs Are: The App Economy», προσπαθεί να απαριθμήσει τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τη συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη των smartphones, tablets, social media και τα applications που υπάρχουν μέσα σε όλα αυτά, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια ακμάζουσα βιομηχανία και ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό και τεχνολογικό φαινόμενο στις ημέρες μας. Η ΤechNet, χρησιμοποίησε τη βάση δεδομένων απασχόλησης του Conference Board's Help-Wanted OnLine (HWOL), στην οποία περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας για προγραμματιστές, σχεδιαστές, managers και προσωπικού υποστήριξης, σε αυτό που αποκαλείται «App Economy», μια έννοια που πρωτοεμφανίστηκε σε ένα άρθρο του 2009 στην Businessweek.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της TechNet, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στην App Economy, αυξήθηκε από το μηδέν που ήταν το 2007 που πρωτοεμφανίστηκε το iPhone, στις 466.000 σήμερα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Zygna, Electronic Arts, Amazon, AT&T, Google, Apple και Facebook. Αν και η μελέτη υποστηρίζει ότι  οι θέσεις εργασίας εξαπλώθηκαν σε κάθε σημείο των ΗΠΑ, κάποιες πολιτείες συγκεντρώνουν τις περισσότερες, όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον.

Πόσο τελικά όμως μπορεί να μεγαλώσει η βιομηχανία της App Economy; Αυτό φαίνεται ότι είναι συνυφασμένο με το κατά πόσο και με τι ρυθμούς θα αναπτύσσεται ο κλάδος των social media, smartphones και tablets. Mήπως ήρθε η ώρα να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου application;

Ολόκληρη η έρευνα

 

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.