Κάποιος να σκοτώσει το κουμπί select all!

Μπαίνουμε στο Facebook και βλέπουμε μηνύματα, αιτήματα φιλίας, ειδοποιήσεις και ένα κύμα από προσκλήσεις για Facebook events.  Προσκλήσεις που αφορούν μασκέ πάρτυ, σκυλιά, γατιά, κοσμήματα, αρώματα, αγώνες, διαγωνισμούς, με μια λέξη "ότι να'ναι". Τι απέγινε η προσωπική πρόσκληση; Την άλλαξε το καταραμένο κουμπί "select all'' και μας πήρε όλους το ρέμα.

Μας είναι τόσο εύκολο να στείλουμε ένα facebook event σε όλους τους φίλους, άσχετα αν δεν τους ενδιαφέρει. Με έχουν καλέσει να ρίξω πέτρες, για πλέξιμο με γριές, για αδυνάτισμα, για ποτά, για συνεύρεση  και υποστήριξη αλκοολικών. Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει, αλλά τα άστοχα events με εκνευρίζουν!

Όσοι διοργανώνουν ένα facebook event, κάνουν κάτι θαυμάσιο. Χρησιμοποιούν ένα εργαλείο με μεγάλη αποδοχή, σύγχρονο, με το κοινό εύκολα προσβάσιμο, χωρίς κανένα κόστος. Όλα αυτά, ισχύουν αν το event οργανωθεί σωστά και απευθύνεται (τελικά) στο άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό. Επειδή το facebook είναι μαζικό, είναι πολύ πιο εύκολο να διαδοθεί το γεγονός, το καταλαβαίνω. Αν όμως σέβεσαι τις επαφές σου, θέλεις να μοιράζεσαι μαζί τους πράγματα που πιστεύεις ότι τους προσθέτουν αξία-πληροφορία κ.ο.κ, τότε η μαζική αποστολή δεν είναι τίποτα περισσότερο από άχρηστη.

Αν σου αρέσει η jazz δεν χρειάζεται όλοι οι φίλοι σου να λάβουν πρόσκληση για αυτή. Δες τι τους αρέσει, γνώρισε τους, στείλε τους κάτι που θα ανεβάσει και εσένα και τους φίλους σου, κάτι χρήσιμο για τους ίδιους και ίσως λάβεις ένα ευχαριστώ. Έπειτα από 10000000 προσκλήσεις (στις οποίες attending κάνουν μόνο 10) το μόνο που θα έκανα σαν απάντηση, θα ήταν να σταματήσω να δέχομαι υλικό από τον λογαριασμό σου, με τον πιο απλό τρόπο, το θαυματουργό κουμπί block!

Είναι κάποια event που ακόμα και αν πραγματοποιούνται σε άλλη χώρα π.χ. Le Web, TED Talks, θέλουμε να ξέρουμε ότι γίνονται, ότι μπορούμε να βρούμε περιεχόμενο, ότι μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε από μακριά. Μέσα από αυτά τα events μπορούμε επίσης, να ανακαλύψουμε καινούργια, που μας ενδιαφέρουν και δεν τα ξέραμε. Το select all button είναι το τελευταίο που χρειάζεται και το πρώτο που ίσως χαλάσει την ιδιαιτερότητα του event σας.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.