Πληρωμές μέσω Visa+NFC, σήμερα;

Ενώ από τη μια πλευρά, έχουν εμφανισθεί αρκετές συσκευές που παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών μέσω της τεχνολογίας NFC (Near Field Communications), οι πάροχοι φαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες να «παρεμποδίζουν» τις αντίστοιχες πληρωμές, θέτοντας περιορισμούς, ή έχοντας απενεργοποιημένη τη λειτουργία NFC.

Ωστόσο, ένας από τους παίκτες αυτής της ιστορίας, η Visa, φαίνεται ότι επιθυμεί να βγεί μπροστά, ανακοινώνοντας μάλιστα αυτές τις ημέρες πως το σύστημά της payWave είναι έτοιμο να δεχθεί τις πρώτες πληρωμές μέσω NFC. Μάλιστα, η Visa αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι συσκευές που υποστηρίζουν NFC από τις εταιρείες Samsung, LG και RIM, έχουν εγκριθεί ώστε να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Visa για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, τη Visa payWave. Συγκεκριμένα, oι πρώτες συσκευές για τις οποίες έχει εγκριθεί η εν λόγω λειτουργία είναι οι εξής:

  • Samsung Galaxy SII
  • LG Optimus NET
  • Blackberry Bold 9900 & 9790
  • Blackberry Curve 9360 & 9380

Για την ώρα απουσιάζουν κάποια ενδιαφέροντα smartphones, όπως τα Galaxy Nexus και Nexus S, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναβαθμιστεί ο κατάλογος με επιπλέον συσκευές.

Ας δούμε όμως το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης: μπορεί κάποιος χρήστης σήμερα να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για πληρωμές μέσω Visa; Η απάντηση για την ώρα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, καθώς ναι μεν η Visa πιστοποίησε την πρώτη παρτίδα συνεργαζόμενων συσκευών, αλλά από την άλλη πλευρά άνοιξε το δρόμο στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων,  τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και τους εμπόρους λιανικής πώλησης, για τη συνεργασία τους με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα προσφέρουν τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Συμπέρασμα; η Visa άνοιξε το δρόμο για NFC-mobile πληρωμές, αλλά για την ώρα τουλάχιστον είναι σοφό να έχετε ακόμα μετρητά ή πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σας!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.