Κινητό πορτοφόλι; [Infographic]

Θα σας άρεσε να πληρώνετε με το κινητό σας τηλέφωνο όπου κι αν βρίσκεστε, αφήνοντας τα μετρητά στην τράπεζα; Πόσο ασφαλής πιστεύετε ότι είναι μια συναλλαγή όταν πραγματοποιείται από κινητή συσκευή; Τα ερωτήματα είναι πολλά, γι αυτό και για την ώρα τουλάχιστον η διείσδυση του mobile commerce (δηλαδή  η συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής)  στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως,  είναι χαμηλή.

Μια έρευνα της Acquity Group δείχνει ότι οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, αναμένεται να δεχθούν μια ισχυρή ώθηση τα επόμενα κιόλας χρόνια. Αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και  στο infographic, μόνο το 14% των επιχειρήσεων της Αμερικής προσφέρουν τη δυνατότητα mCommerce, ενώ ένα 15% αναμένεται να προστεθεί αυτό το έτος. Ένα 29% των επιχειρήσεων σκέφτεται να αφουγκραστεί αυτόν τον τρόπο πληρωμής μέσα στο επόμενο έτος, ενώ ένα 57% έχει αντίθετη άποψη, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα. Όσον αφορά τις προβλέψεις της εταιρείας για τις  mCommerce πληρωμές τα επόμενα χρόνια; Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, καθώς αναμένονται  240 δις δολάρια για το 2012 και 670 δις δολάρια το 2015. Το 2010, 102,1 εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν εντολή για πληρωμή μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, ενώ ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 141,1 εκατομμύρια για το 2011, με πιο δημοφιλή είδη πληρωμών τη διασκέδαση, τα ηλεκτρονικά και τον ρουχισμό.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν  αρκετοί  τρόποι με τους οποίους μπορεί να υφίσταται μια mobile συναλλαγή, όπως φαίνεται αναλυτικότερα και στο infographic. Επιγραμματικά, έχουν ως εξής:

  • Νear Field Communications (NFC)
  • Credit card reader
  • SMS
  • Software based
  • GPS based

[Με click ανοίγει σε μεγαλύτερη ανάλυση]

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.