Το Twitter μεγαλώνει κατά 11 χρήστες/δευτερόλεπτο

Μπορεί να μην μπορούμε ακόμα να κάνουμε συγκρίσεις με το Facebook, όμως καθώς περάει ο καιρός, το Twitter γίνεται όλο και πιο mainstream, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάθε δευτερόλεπτο δημιουργούνται 11 νέοι λογαριασμοί σε αυτό και έτσι η αγαπημένη microblogging υπηρεσία πολλών πλησιάζει γρήγορα το milestone των 500 εκατ. χρηστών, έναν αριθμό που αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στον επόμενο μήνα.

Συγκριτικά με τον περασμένο Μάιο, ο αριθμός των χρηστών παρουσιάζει αύξηση που αγγίζει το 65%. Τα επίσημα νούμερα του Twitter κάνουν λόγο για 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με την υπηρεσία να δέχεται 400 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Ένας λόγος που το Twitter συναντάει τέτοια αύξηση στον αριθμό των λογαριασμών είναι το integration της υπηρεσίας με το iOS 5, κάτι που επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο CEO της εταιρείας, Dick Costolo. Ενδιαφέρον θα είχε όμως αν γνωρίζαμε πόσοι από τα 500 εκατ. που έχουν δημιουργηθεί στο Twitter αποτελούν spam bots. Αυτά είναι πολλά και εύκολα τα συναντάει κανείς αν συμπεριλάβει σε ένα tweet του κάποια δημοφιλή λέξη στα αγγλικά.

Ρίχνοντας μια ματιά στην αντίπαλη πλευρά, το Facebook πλησιάζει γρήγορα το milestone του 1 δις χρηστών, κάτι που θα πετύχει στους επόμενους μήνες.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.