«ChatON», τώρα και στο App Store

Πολλοί πιθανόν να γνωρίζουμε την εφαρμογή ChatON της Samsung, μια υπηρεσία instant messaging η οποία έκανε την εμφάνισή της πριν λίγους μήνες και στο Android Market της Google. Η εφαρμογή είναι «cross-platform», παρόμοιας λογικής με το BlackBerry Messenger της RIM και το iMessage της Αpple, αποτελώντας παράλληλα μια εναλλακτική λύση απέναντι σε SMS και ΜMS.

H Samsung κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει πριν λίγο καιρό, ότι η εφαρμογή θα υποστηριζόταν σύντομα και από το iOS και πλέον είναι διαθέσιμη για download μέσω iTunes. Oυσιαστικά, την εφαρμογή ChatON  τη συναντάμε πλέον σε τρείς πλατφόρμες, Android, Bada και iOS, ενώ σύμφωνα με τη Samsung αναμένονται οι ανάλογες εκδόσεις για BlackBerry και Windows Phone. Στην πράξη, με την εφαρμογή ChatON ο χρήστης μπορεί να ανταλλάσει μηνύματα κειμένου, εικόνες, φωνητικά μηνύματα, επαφές, τοποθεσία, στοιχεία από το ημερολόγιό του, ενώ μπορεί ακόμα και να ζωγραφίσει εικόνες με το χέρι του. Υποστηρίζει group chat, ενώ η εφαρμογή έχει ακόμα και τη δυνατότητα να κατατάσσει  τις πιο δημοφιλείς επαφές του χρήστη.

H εφαρμογή φαίνεται να έχει ένα ευχάριστο και  αρκετά νεανικό interface, ωστόσο το μεγάλο προτέρημα των εφαρμογών αυτού του είδους, όπως και της συγκεκριμένης, είναι η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω instant messaging, κάτι  που ωφελεί τους καταναλωτές καθώς εν μέρει αντικαθιστά τα SMS/ΜΜS. O ανταγωνισμός βέβαια  είναι μεγάλος με αρκετές εναλλακτικές λύσεις, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δούμε τη Samsung να προ-εγκαθιστά κάποια στιγμή  το ChatON στις συσκευές της, δίνοντας μια «ώθηση» στην περαιτέρω πορεία της.

 

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.