RIM: Οι φήμες στα διοικητικά οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές

Αν κάποιος μπορούσε να χαρακτηρίσει με μια λέξη την κατάσταση που έχει περιέλθει η RIM αυτή τη στιγμή, θα ήταν ίσως η λέξη «θαλασσοταραχή». Σύμφωνα με άρθρο της  εφημερίδας Financial Post,  οι Mike Lazaridis και Jim Balsillie θα απομακρυνθούν από τις θέσεις των προέδρων του διοικητικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν, αλλά και να καθησυχάσουν τους μετόχους τους.

Η ιστορία άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Northwest & Ethical Investments LP, μέτοχος της RIM, είχε προτείνει να διαχωριστούν οι θέσεις και οι ρόλοι του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, επικαλούμενη την ανάγκη για αυξημένη εποπτεία του διοικητικού συμβουλίου. Η RIM απάντησε άμεσα, λέγοντας ότι η θέση του προέδρου βοήθησε τους Mike Lazaridis και Jim Balsillie να παράγουν έργο για την εταιρεία. Η Northwest & Ethical Investments LP στη συνέχεια ανακάλεσε την πρόταση, με την προϋπόθεση ότι  έχουν  στη διάθεσή τους 6 μήνες, ώστε να αποδείξουν ότι σε αυτές τις θέσεις είναι ωφέλιμοι για την εταιρεία. Ο χρόνος πέρασε και σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Post  η ανεξάρτητη σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RIM, Βarbara Stymiest είναι το επικρατέστερο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τους δύο συνιδρυτές, οι οποίοι θα διατηρήσουν  το ρόλο των διευθυνόντων συμβούλων.

Οι αντιδράσεις στα χρηματιστήρια από τις πληροφορίες αυτές ήταν άμεσες. Η μετοχή της RIM ανέβηκε 7% σε Τορόντο και Νέα Υόρκη, φθάνοντας τα $15.98 και 15.83$ αντίστοιχα. Η αύξηση των μετοχών έφερε κάποια χαμόγελα στους επενδυτές της RIM, καθώς έχει προηγηθεί ένα σχεδόν καταστροφικό 2011, που τα μερίδια της εταιρείας έπεσαν κατά 75% σε διάστημα μόλις 12 μηνών, σβήνοντας δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.  Όλα αυτά, τη στιγμή που η RIM  ρίχνει κατά πολύ την τιμή του Playbook στα $299, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Πάντως, όπως σημειώνουν οι Financial Post, για οποιαδήποτε τελική απόφαση  στα διοικητικά της RIM  θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.