Nokia: Πρόβλημα με την μπαταρία του Lumia 800

Αυτό το διάστημα, αρκετοί κάτοχοι του νέου Νokia Lumia 800, παραπονιούνται  για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Σήμερα, η Φινλανδική εταιρεία, δείχνει να αναγνωρίζει το πρόβλημα και εργάζεται ήδη για τη διόρθωσή του. Σύμφωνα με τη Νokia, αρκετοί πελάτες μέχρι στιγμής  αναφέρουν ότι η συσκευή τους δείχνει μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας από την αναμενόμενη, τη στιγμή που είναι πλήρως φορτισμένη.

Η Νοkia παραδέχτηκε δημόσια το πρόβλημα με  το Lumia 800, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει  αμέσως σχετική έρευνα. Σε πρώτη φάση, φαίνεται ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μπαταρία καθεαυτή δεν παρουσιάζει απολύτως κανένα πρόβλημα, αναζητώντας αλλού την πηγή αυτής της  δυσλειτουργίας. Όπως η ίδια αναφέρει, το ζήτημα εστιάζεται στο λειτουργικό σύστημα και όχι στην μπαταρία, παρά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει παρατηρηθεί στο Lumia 710 που επίσης «τρέχει» Windows Phone 7.5.

H Φινλανδική εταιρεία σημειώνει  με σιγουριά ότι η επίλυση του προβλήματος της μπαταρίας είναι εύκολη υπόθεση και θα γίνει με κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, που αναμένεται  στις αρχές του 2012. Ωστόσο, για τους ανυπόμονους πελάτες που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε, η Nokia φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό, καθώς είναι διατεθειμένη να δώσει τηλέφωνο αντικατάστασης.

Στο πρακτικό θέμα τους προβλήματος, όσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει αστάθειες με την μπαταρία, για  να τσεκάρετε αν το δικό σας Lumia 800 ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσετε ##634# και επιλέξτε «battery status». Αυτό θα δείξει την κατάσταση της μπαταρίας, δηλαδή αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και η ένδειξη αναφέρει κάτω από 1000mAh, τότε η συσκευή σας έχει επηρεαστεί  από το πρόβλημα.

Τέλος, η Nokia αναφέρει ότι οι τελευταίες συσκευές Lumia 800 που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής δεν παρουσιάζουν απολύτως κανένα πρόβλημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αστοχία στις πρώτες παρτίδες μόνο. Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται η επικοινωνία των κατόχων με τη φροντίδα πελατών της εταιρείας.

[via]

Σχολιάστε >
11 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.