Στον επόμενο απολογισμό παντρεμένο με trends... πεθαίνεις!

Είναι 22 Δεκεμβρίου, (μην συγχύζεστε, δεν θα γράψω ημερολόγιο) σε 3 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και σιγά σιγά με το καλό (αν δεν πέσει κι άλλο η ψυχολογία μας με την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες) θα γιορτάσουμε το 2012, τον νέο χρόνο. Όλες οι εταιρίες, τα blog προσωπικά και μη, τα sites γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, οι ειδήσεις, οι παρουσιάσεις, τα status, τα tweets, οι φωτογραφίες κάνουν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και παρουσιάζουν τα trends που θα ακολουθήσουν. Στον επόμενο απολογισμό παντρεμένο με trends... πεθαίνεις!

Καλό είναι να κρατάμε στο μυαλό μας τι έγινε μέσα στην χρονιά και να καταλάβουμε τι θα έρθει την επόμενη, δεν αντιλέγω. Έχω διαβάσει απολογισμούς, έχω δει από videos, διαφημίσεις, applications, PR case studies κ.ο.κ, είναι φυσιολογικό να γράφονται, να διαβάζονται, να αναπαράγονται. Όλοι το κάνουμε, ακόμη και εγώ. Αυτό που παρατήρησα όμως, είναι πως υπάρχει τρελή αναπαραγωγή χωρίς να δίνουμε σημασία στα στην δική μας καμπούρα. Απολογισμός εδώ, απολογισμός εκεί, απολογισμός και παραπέρα. Πόσα τραγούδια είπε η Lady Gaga ντυμένη κρέας, πόσα iPad κλάπηκαν, πόσα applications κατέβηκαν, πόσα tweets γράφτηκαν... δεν ξέρω γιατί χάνεται η ουσία. Για παράδειγμα, δεν είδα ούτε ένα απολογισμό για τα ελληνικά startups και τις προσπάθειες που γίνονται, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπτύξουμε αυτή την δυνατότητα/υπηρεσία/τομέα/κλάδο! Το taxibeat, το gipht.me, το 4sqwifi είναι applications που κέρδισαν το κοινό, αναδημοσιεύτηκαν, πέρασαν από κριτικές, παρόλα αυτά δεν είδα καμία αναφορά σε αυτά. Επίσης, νέα πράγματα σαν το Mobile Youth εμφανίστηκαν τους μήνες που πέρασαν, αλλά κανείς δεν φαίνεται να "επαινεί" την προσπάθεια. Αναπαράγουμε μόνο το λανσάρισμα του Χ παγκόσμιου θέματος που χιλιο-έπαιξε, το κατανοήσαμε, το καταλάβαμε..το χωνέψαμε.

Για τα trends δεν έχω πολλά σχόλια, θέλω απλά να δω ποια θα κλέψουν την παράσταση και ποια θα χάσουν τον δρόμο στην πορεία. Και σημειώνω πως ενδιαφέρομαι περισσότερο για trends που θα εξελίξουν, θα εμπλουτίσουν και θα βοηθήσουν την τεχνολογία να εξελιχτεί αλλά και τους υπόλοιπους τομείς γύρω μας, οικονομία, κοινωνία, εκπαίδευση κ.ο.κ

Δεν ξέρω γιατί βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Μπορεί να μην έχουμε startups παγκόσμιας αναγνώρισης , δεν έχουμε ούτε εκατομμύρια πωλήσεις και downloads από αυτά και εδώ θα συμφωνήσω με ένα κείμενο από τον Νίκο Αναγνώστου, αλλά είμαι σίγουρη πως έχουμε ανθρώπους που είτε είναι στα Τρίκαλα, είτε είναι στην Αθήνα, είτε είναι σε Πανεπιστήμια ή εταιρίες, διαφέρουν, σκέφτονται, προσπαθούν, κάνουν πράγματα που έχουν ήδη κερδίσει την συμμετοχή και την αναγνώριση του εγχώριου και όχι πληθυσμού και ένα ελληνικό tech απολογισμό δεν κάναμε.

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.