Έξυπνο: Business Cards με AR!

Όλοι έχουμε πάρει και δώσει επαγγελματικές ή όχι κάρτες. Απλές, με τα βασικά στοιχεία, τις ξεχνάς μέσα στον χρόνο και σίγουρα δεν είναι απόλυτα κατατοπιστικές αν δεν ξέρεις το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν. Τι θα γινόταν όμως αν μπλέκαμε μια κάρτα, αρκετό περιεχόμενο και Augmented Reality; Το αποτέλεσμα θα ήταν μια πανδαισία από πληροφορίες!

Αν ένας διαφημιστής μου δώσει την κάρτα του, έχω στην διάθεσή μου μόνο τα προσωπικά του στοιχεία. Δεν ξέρω σε πόσα projects έχει συμμετοχή, το αποτέλεσμα της δουλειάς του, από τι συμπεριλαμβάνεται το portfolio του. Η διαφημιστική εταιρία JWT έκανε ένα πείραμα, έξυπνο και αναμενόμενο. Ενσωμάτωσε Augmented Reality πάνω σε επαγγελματικές κάρτες με την βοήθεια του Blippar, θέλοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον κάτοχο με ένα δημιουργικό και χρήσιμο τρόπο. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, η κάρτα μόλις σαρωθεί, δείχνει δείγμα από την δουλειά του κατόχου, στοιχεία για την εταιρία, στοιχεία για τον ίδιο κ.ο.κ. Οι κάρτες με AR είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμες!

Θα ήταν πολύ όμορφο να έβλεπα το Augmented Reality να παίρνει διαστάσεις σε κτήρια εταιριών ή όχι, σε ανθρώπους, σε αντικείμενα. Και δεν πιστεύω πως δεν γίνεται.. γίνεται! Αυτό που χρειάζεται όμως, για να γίνει σωστά και επιτυχημένα είναι το κατάλληλο περιεχόμενο που πολλές φορές υστερεί και μειώνει τις δυνατότητες της όλης ιδέας.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.