AR κυνηγητό της Nike

Όλοι σχεδόν αγαπάμε την γυμναστική, κάποιοι αγαπάμε το τρέξιμο και όμως, αυτοί που τρέχουν είναι ελάχιστοι. Γκρινιάζουμε για τα πόδια που πονάνε, τα κιλά που προσθέτονται, τον ελεύθερο χρόνο που δεν έχουμε και το πρόγραμμα που δεν θέλουμε ουσιαστικά να αλλάξουμε ώστε να πηγαίνουμε για τρέξιμο.  Η Nike έφερε στην ζωή και σε καινούργια εκδοχή ένα παιχνίδι που όλοι παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά, το κυνηγητό. Η νέα εκδοχή του παιχνιδιού είναι κυνηγητό-Augmented Reality.

Ολόκληρη η Βιέννη μετατράπηκε σε πλατφόρμα παιχνιδιού αφού η Nike έδωσε σε 50 δρομείς sports jackets με Augmented Reality ενσωματωμένο στο σακάκι του κάθε ένα και προκάλεσε τον κόσμο να τους κυνηγήσει, να τους πλησιάσει και να τους "πιάσει" με το κινητό του σαρώνοντας τον κωδικό AR από το σακάκι τους.

Οι αθλητές έτρεχαν μέσα στην πόλη συνδεδεμένοι με GPS, οι υπόλοιποι τους κυνηγούσαν επίσης με GPS ώστε να τους πιάσουν, να κερδίσουν το flash σακάκι και άλλα δώρα από την Nike. Το κυνηγητό κράτησε 90 λεπτά, το κοινό έτρεχε σαν τρελό μέσα στην πόλη ενώ όταν πιάστηκαν και οι 50 αθλητές, η Nike σε ένα event space ανακοίνωνε στους νικητές πόση ώρα και πόσα χιλιόμετρα έτρεξαν! Φανταστικό και πανέξυπνο! Όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί, η ιδέα της Nike "Catch The Flash" είναι εκπληκτική!

Το πιο πετυχημένο κομμάτι στην καμπάνια της Nike είναι πως κέρδισε την συμμετοχή του κοινού χωρίς να το να παρακαλέσει ή να το spam-άρει με χιλιάδες μηνύματα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.