Τα Windows Phone υποστηρίζουν NFC

Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication), είναι μια ασύρματη μετάδοση δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών, σύμφωνα με την οποία ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να πραγματοποιήσει πολύ απλά μία συναλλαγή, φέρνοντας τη συσκευή του σε κοντινή απόσταση με το δεύτερο σημείο (ετικέτα, κάρτα, αυτοκόλλητο), ολοκληρώνοντας την έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δηλώνοντας ταυτόχρονα και τη φυσική του παρουσία κατά τη συναλλαγή αυτή. Σύμφωνα με τον  υπεύθυνο προϊόντων της Microsoft Μεγάλης Βρετανίας, Will Coleman, τα Windows Phone υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC, καθώς είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα και το μόνο που απομένει είναι η ενεργοποίηση από τους κατασκευαστές τηλεφώνων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής των Nokia applications, Keith Varty, επαληθεύει τους ισχυρισμούς του Coleman, σημειώνοντας ότι η τεχνολογία NFC έρχεται σύντομα στα μοντέλα της Νοkia, προσθέτοντας όμως ότι η Φινλανδική εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει  ένα ασφαλές σύστημα πληρωμών. Όπως τονίζει, οι κατασκευαστές τηλεφώνων που είναι σε θέση να προσφέρουν μια ασφαλή λειτουργία ανταλλαγής δεδομένων NFC, είναι αυτοί που θα επωφεληθούν  όταν θα προωθήσουν στην αγορά ανάλογες συσκευές.

Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι η Microsoft σκέφτεται να φέρει το «squirting» και στις συσκευές Windows Phone, όπως είχαμε δεί στις συσκευές Zune, όπου επιτρέπονταν το sharing τραγουδιών. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι  η αναβάθμιση «Τango» θα φέρει πλήρως την υποστήριξη NFC  στις συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft με σκοπό να φθάσει τον ανταγωνισμό, καθώς  τα Αndroid 4.0, Blackberry OS7 και Meego, επιτρέπουν ήδη τις συναλλαγές μέσω NFC, στις συσκευές Galaxy Νexus, Bold 9900 και Ν9 αντίστοιχα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.