Path: my new favorite social network

Path app

Ένα χρόνο πριν, κατέβασα το path. Ένα application που δημιούργησε ο Dave Morin. Αν απορείς ποιος είναι ο Dave Morin, θα σου πω ότι πριν δημιουργήσει το path ήταν υπεύθυνος για το Facebook Platform ενώ πιο πριν είχε δουλέψει και στην Apple. Πάμε όμως πίσω στο path. Όταν το κατέβασα, τότε, το θεώρησα ένα ηλίθιο και άχρηστο app.

Δεν άντεξε παραπάνω από μερικές μέρες στο iPhone μου πρωτού το διαγράψω. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφάσισα να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία στο path μιας και πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη, πλήρως ανανεωμένη, έκδοση του. Δεν το μετάνιωσα. Η εξέλιξη της εφαρμογής είναι ραγδαία και καμία σχέση δεν έχει με αυτό που είχα αντιμετωπίσει πριν από 12 σχεδόν μήνες. Από ένα απλό photo sharing app (στα πρότυπα του instagram), μετατράπηκε σε ένα online ημερολόγιο που μπορείς να μοιράζεσαι στιγμές της καθημερινότητας σου.

Όχι, δεν είναι σαν το Facebook ή το Twitter. Το path του κάθε χρήστη θυμίζει το Timeline του Facebook. Όμως το path είναι πιο προσωπικό και επιλέγεις εσύ το περιεχόμενο που θα μοιράζεσαι: το μέρος που βρίσκεσαι, την παρέα σου, τις σκέψεις σου, την μουσική που ακούς ή την ώρα που ξύπνησες. Προσωπικές στιγμές. Αυτές που δεν θα μοιραζόσουν με τους 300-400-500 φίλους που έχεις στο Facebook ή με τους εκατοντάδες αγνώστους που σε ακολουθούν στο Twitter.

Το design της εφαρμογής διευκολύνει το sharing στιγμών ενώ, όπως και στο instagram, μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες και να τις επεξεργαστείς με κάποιο από τα διαθέσιμα φίλτρα. Αν και το path διατίθεται δωρεάν, η χρήση κάποιων φίλτρων κοστίζει 0.79€ και μάλλον αποτελεί έναν απλό και εύκολο τρόπο για να αποκτήσει η ομάδα κάποια αρχικά έσοδα. Φυσικά, μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες που έχεις ήδη τραβήξει (και επεξεργαστεί) με άλλες εφαρμογές του smartphone σου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το path υπάρχει τόσο στο App Store της Apple όσο και στο Android Market της Google. Το sharing των "moments", όπως τις ονομάζει το path, σε άλλα social networks είναι πολύ εύκολο καθώς υποστηρίζονται το Twitter, το Facebook και το Foursquare. Προσωπικά πάντως, δεν πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσω αυτή την δυνατότητα γιατί θέλω να μοιράζομαι στιγμές με ανθρώπους που αισθάνομαι πιο "δικούς μου" και όχι με τον οποιονδήποτε..

Βέβαια, όπως και κάθε άλλο social network, το path έχει ακριβώς τόση αξία όση έχει και το δίκτυο σου μέσα σε αυτό. Και αν δεν αρχίσουν να το χρησιμοποιούν οι φίλοι μου, τότε είναι θέμα χρόνου να σταματήσω να το χρησιμοποιώ κι εγώ..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.