[Updated] Η Apple επιτρέπει τα Game Subscriptions στο App Store

Σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις συνδρομές περιοδικών και εφημερίδων, η Apple εγκαινιάζει ακόμα ένα είδος συνδρομών, αυτή τη φορά με παιχνίδια. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα στις εταιρείες, απολαμβάνοντας έτσι ένα μεγάλο πλήθος από παιχνίδια που αυτές έχουν δημιουργήσει. Η αρχή γίνεται με την Big Fish Games, η οποία προσφέρει 10άδες παιχνίδια της με αρχικό κόστος $4,99, το οποίο από τις αρχές της επόμενη χρονιάς θα αυξηθεί στα $6,99.

Οι χρήστες κατεβάζουν την ανάλογη εφαρμογή της Big Fish Games και από εκεί διαλέγουν ποιο παιχνίδι θέλουν να παίξουν. Η υπηρεσία αυτή θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στους κατόχους iPad και θα απαιτεί σύνδεση WiFi, μιας και τα παιχνίδια θα είναι “streamed” από τους servers της εταιρείας. Πέρα από την συνδρομή αυτή, η εταιρεία του Thelen θα προσφέρει και μία δωρεάν έκδοση της εφαρμογής όπου θα συναντάμε διαφημίσεις το παιχνίδι θα περιορίζεται σε 30’ ανά ημέρα.

Ο Paul Thelen, ιδρυτής της Big Fish Games, δήλωσε πως η εφαρμογή αυτή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η μεταφορά της σε άλλες πλατφόρμες μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, δίνοντας παράλληλα και την πληροφορία πως αυτή θα γίνει διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Android κατά τους πρώτους μήνες του 2012.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Apple δεν ήταν αρχικά σίγουρη για το αν θα επιτρέπει την μηνιαία χρέωση των χρηστών, με αποτέλεσμα η διαδικασία έγκρισης να παίρνει παραπάνω χρόνο από ότι συνήθως. Όπως φαίνεται τελικά η εταιρεία του Cupertino ενέδωσε και έτσι μπορούμε να περιμένουμε ανάλογες κινήσεις και από άλλους εκδότες παιχνιδιών.

[Update] Η Apple φαίνεται πως κατέβασε την εφαρμογή της Big Fish Games, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Το αξιοπερίεργο είναι πως η ίδια η Big Fish Games είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες πως είχε συνεργαστεί με την Apple για την ανάπτυξη του συνδρομητικού μοντέλου.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.