Who's your Santa είπαμε;

Τα δώρα είναι ξεχωριστά, αλλά στην όψη ουσιαστικά είναι όλα ίδια, ένα κουτί, ένα περιτύλιγμα και μια κάρτα. Το ίδιο και οι ευχές, είναι μοναδικές αλλά όλες γραμμένες σε μια κάρτα που φυλάγεται, πετάγεται ή διαβάζεται μηχανικά. Το κατάστημα JC Penney για να αποφύγει τα πιο πάνω βρήκε μια έξυπνη ιδέα: συνδύασε QR Codes , δώρα και ευχές.

Όλα τα δώρα που αγοράζονταν, συνοδευόταν με ένα QR Code στο οποίο ο πελάτης ηχογραφούσε τις ευχές του, προς το άτομο που θα έστελνε το δώρο. Ο παραλήπτης του δώρου στη συνέχεια, με το σάρωμα του κωδικού "Santa Tag", όπως τον ονόμασαν, άκουγε τις ευχές και μπορούσε να τις ανταποδώσει με μήνυμα. Είναι έξυπνο, φρέσκο και διασκεδαστικό όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Και αν στο Santa Tag code δεν θέλει κάποιος να ηχογραφήσει απλές ευχές, μπορεί να τραγουδήσει, να πει όσα είναι δύσκολο να αρθρώσει από κοντά, να αφήσει παράπονα, γλυκόλογα ή sexy υπονοούμενα. Εξαιτίας του κωδικοποιημένου και μυστήριου μηνύματος που μόνο ένα άτομο (ο παραλήπτης) μπορεί να ανακαλύψει, η ιδέα έχει συνδεθεί με την φράση ''Who's your Santa?''.

Το κατάστημα τόλμησε να κάνει κάτι διαφορετικό και πέτυχε. Όπως φαίνεται, έχουμε ήδη μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων, πρώτα με το Augmented Reality της Μικρής Virginia, τώρα με τα  δώρα που μιλάνε και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά άλλα.

[via]

Σχολιάστε >
18 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.